A Trónok harca című sorozatból ismert színésznőj, Maisie Williams az utóbbi időben több kreatív projektből is kivette a részét. A színészet mellett részt vett egy telefonos applikáció kifejlesztésében, most pedig fenntarthatósági nagykövetként csatlakozott a H&M csapatához.

hirdetés

Maisie Williams az HBO sikerszériájában tűnt fel még tíz évvel ezelőtt. Az Arya Starkot megformáló színésznő szinte még gyerek volt, amikor képernyőre került, és mondhatni a szemünk előtt nőtt fel. Azóta már több alkotásban feltűnt, a következő projektje úgyszintén izgalmasnak ígérkezik. Nem szeret unatkozni, így a színészet mellett más területeken is szívesen kipróbálja magát.

Az utóbbi években több fontos témában felszólalt a 24 éves színésznő, aki aktívan részt vesz a WWF munkájában. A H&M csapatához is azért csatlakozott, mert nagy figyelmet szentel a fenntarthatóságnak és az újrahasznosításnak.

Maisie Williams a virtuális térben kezdi a fenntarthatóságot

A H&M az utóbbi években rengeteg erőfeszítést tett azért, hogy megnyissa az utat a fenntarthatóbb divat felé. A ruhák egy bizonyos százaléka már eddig is újrahasznosított anyagból készült, 2030-ig pedig szeretnék, ha a termékek 100%-a korábban már felhasznált alapanyagokból állna. Ez az elkötelezettség keltette fel Maisie figyelmét, így számára nem volt kérdés, hogy csatlakozik a svéd céghez.

A színésznőről készítettek egy különleges virtuális avatart, amihez lemodellezték a testét. Szőke frizurát, és menő ruhákat kapott – Maisie legtöbbször hasonló darabokat visel. Az együttműködés része egy játék, amelyben szintén felbukkan a Trónok harca sztárja. Az újrahasznosításra helyezték benne a hangsúlyt, így a ruhák megvásárlásától az ismételt feldolgozásukig lehet követni a kört.

 

A cég és az új fenntarthatósági nagykövet szeretnék, ha a jövőben a ruhák újrahasznosítása szélesebb körben valósulna meg, és minél kevesebb darab végezné a szemétben.

Maisie Williams számára fontos a fenntartható divat, ezért mindig megfontoltan vásárol. Igyekszik újrahasznosított anyagokból előállított darabokkal feltölteni a ruhatárát, a nem hordott kreációkat pedig legtöbbször elajándékozza. Reméli, hogy a H&M új projektjével a virtuális világban megtapasztaltakat az emberek a valóságban is alkalmazni fogjak, és egyre többen döntenek majd az újrahasznosítás mellett.

 

Kiemelt kép: Bertrand Rindoff Petroff / Getty Images. 

Kép a cikkben: H&M.  

  • Megosztás:
hirdetés