Linda Gray több éven keresztül alakította Samanthát a Dallasban. A színésznőt még manapság is sokan a legismertebb karakterével azonosítják. A sorozatban mindig sikkes összeállításokat viselt, ám a személyes stílusa sokkal kifinomultabb.

hirdetés

A 81 éves Linda Gray karrierje 1976-ban indult, egy horrorfilmmel. Két évvel később kapta meg Samantha Ewing szerepét. Több évadon keresztül formálta meg a karaktert, a sokak által követett sorozatnak köszönhetően szinte beköltözött a családok életébe, így nem csoda, hogy még manapság is sokan azonosítják Jockey feleségével.

Az évek során sok alkotásban feltűnt, pár éve pedig a Dallas felújított verziójában is eljátszotta Samanthát. Úgy tűnik, a színésznőt igazán kedves emlékek fűzik a szériához, hiszen a folytatásból sem szeretett volna kimaradni. A Dallasban sokan nem kedvelték a felelőtlen Samanthát, ám a stílusa mindig remek volt. Az adott kor összes sikkes fazonvariációját felvonultatta, ami nem meglepő, hiszen a történet szerint korábban ő volt Miss Texas.

Linda Gray stílusa évtizedek óta változatlan

A színésznő a való életben még jobban öltözködik. Kedveli az egyszerű szabásvonalakat, a letisztult fazonokat és a monokróm összeállításokat. Remek az alakja, amit igyekszik finoman, ízlésesen kiemelni. Nagyszerűen trükközik az egyes ruhadarabokkal, a megjelenése mindig elegáns, de sosem unalmas.

Kiforrott, határozott stílussal rendelkezik, mely sikkes, ám biztonságos fazonpárosításokra épül, így abszolút kizárja a hibalehetőségeket. A színésznő gyakran hagyatkozik a fekete egyszerű eleganciájára, de ügyel arra, hogy a sötét tónusok ne nyomják rá morózus hangulatukat az öltözékére.

Ezt vagányabb fazonokkal és eltérő textúrájú anyagokkal éri el. Leginkább az egyszínű, monokróm összeállításokra esküszik, ezáltal könnyedén megteremti a kifinomult összképet. A megegyező és hasonló árnyalatokat felvonultató szereléseit mindig hangsúlyosabb ékszerekkel dobja fel.

 

A hétköznapokban is az elegáns kosztümökre, letisztult fazonú egészruhákra, valamint a finom blúz-nadrág kombinációkra támaszkodik, és a semleges szabások mellett főként a különleges anyagokra fektet hangsúlyt. Csinos alakját ízléses ruhákban mutatja meg, mindig nagyon figyel arra, hogy a szoknya hossza ne legyen túlságosan rövid. Cipőkből a magassarkú megoldások a kedvencei, ám a platformos, kényelmetlen kreációk távol állnak tőle, inkább az egyszerűséget helyezi előtérbe.

Linda Gray stílusa roppant időtálló, hiszen klasszikus fazonokat visel, amelyek nőiességüknek köszönhetően örökérvényűek a divatban. A túlzás messze áll tőle, inkább az eleganciát kedveli.

 

Kiemelt kép: Paul Archuleta / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés