Egy-egy nagyobb esemény előtt legtöbbször stylistok segítik a sztárokat, hogy minden apró részlet tökéletes legyen a megjelenésükben, ennek ellenére velük is történnek olyan bakik a vörös szőnyegen, amik által ugyanolyan emberinek, közelinek tűnnek számunkra, mint bármelyik nő, aki szembejön velünk az utcán. Sokaknak gyűlt már meg a baja egy-egy ruhával, amit otthon felpróbálva még megfelelőnek gondoltak, ám később lecsúszott, kényelmetlennek bizonyult, vagy akár elszakadt. Szinte mindenkinek vannak vicces, kínos vagy hihetetlen történetei egy-egy ruhakölteménnyel, ezzel a hollywoodi sztárok sincsenek másképp.

hirdetés

 

Elég egy apró baki, és máris hasítanak vele az interneten

Egyetlen különbség van csupán aközött, hogy egy hírességgel a vörös szőnyegen, a kamerák tündöklő fényében történik egy malőr, vagy velünk, a családi ebéden esik meg egy aranyos, apró hiba: rajtunk a család mosolyog egy jót, míg egy sztár esetében emberek milliói lesznek szemtanúi a botlásnak.

Helen Mirren 2016-ban, Cannes-ban.

 

A nagyszabású vörös szőnyeges események előtt gyakran hosszú hetekig zajlik a felkészülés, sőt előfordul, hogy már egy-két hónappal a gálaest előtt kiválasztásra kerül a ruha. Akár egy neves divatház ajánlja fel a kreációt, akár stylist segítségével születik meg a döntés, a próbákra és a szabás személyre igazítására legtöbbször sor kerül.

A folyamat hasonló, mint amikor egy menyasszony készülődik a menyegzőre, a háttérben fodrász és sminkes segíti a tökéletes összhang megteremtését. Ám sokszor még ez az alapos rákészülés sem garantálja a ruhabakik elkerülését, hiszen jól tudjuk, hogy ami elromolhat, az a legváratlanabb pillanatokban el is romlik. Egy-egy átgondolatlan öltözékrészlet pedig gyakran megvicceli viselőjét.

A hírességek általában igyekeznek poénosan kezelni a szinte mindig kínos esetet, ezzel is megmutatva, hogy ők is csak emberből vannak, a ruhák okozta problémák pedig nem válogatnak, sőt, a bakik a vörös szőnyegen igencsak gyakoriak.

Jennifer Lawrence hatalmas esése az Oscar-gálán

Ha vörös szőnyeges sztárbakikra gondolunk, az első ami eszünkbe jut, minden bizonnyal Jennifer Lawrence esése a 2013-as Oscar-gálán, amit egyébként a következő évben is megismételt.

A csodálatosan habos ruha kissé hosszúnak bizonyult a lépcsőn, valószínűleg abban botlott meg. A színésznő kifejezetten balszerencsésnek számít a ruhák terén, a 2013-as SAG-díjátadón valaki rálépett kék, hosszú ruhájára, ami a színpadra menet leszakadt.

Charlize Theron sárga ruhája

Charlize Theron vörös szőnyeges jelenetét a gyönyörű sárga uszályos ruhájának köszönheti. A 2015-ös cannes-i filmfesztiválon adta fel neki a leckét a hosszú kreációban való vonulás. A színésznő előzetesen minden bizonnyal nem így képzelte el a nagy pillanatot.

Katherine Heigl számára a ruha pántja okozott kellemetlen pillanatot

2010-ben Katherine Heigl pillanata terjedt futótűzként az interneten, köszönőbeszéde közben szakadt el vadítóan vörös ruhájának pántja. Murphy törvénye a sztárokat sem kíméli, amelyik varrás el tudja engedi az anyagot, az el is fogja, és mindez a legrosszabb pillanatban történik.

Pink biztosan megbánta, hogy pánt nélküli ruhát választott

Pink 2008-as ezüst, anyagában gyűrött ruhája elképesztően jó választás volt az énekesnő számára, azonban a pánt nélküli ruhák hátulütőjével nem számolt. A csodás darab a fotósok kamerájának kereszttüzében kezdett el lecsúszni róla, amit rögtön meg is igazított.

Helen Mirren is elesett

A 76 éves színésznő 2015-ben hatalmasat esett zöld ruhájában, aminek nem csupán a hossza okozhatta a problémát. A gyönyörű kreáció csipkéből készült, így Helen Mirren cipője könnyedén beleakadhatott lépés közben. 2016-ban szintén egy csipkeruha nehezítette meg számára a lépcsőzést, pedig az jóval rövidebb fazon volt. Szerencsére nem történt nagy baj, és a színésznő ragyogását egyik baki sem tompította.

Hayden Panettiere a lépcsőn csúszott le ruhája miatt

A ciki sztáresésekből Hayden Panettiere sem maradt ki, a rajongók szeme láttára botlott meg fantasztikus ruhájában a 2014-es Met-gálán. A mögötte sétáló Rihanna nem tudta takargatni reakcióját, kendőzetlen őszinteséggel nevette el magát a jeleneten.

Amal Clooney cipője beleakadt a mesés darabba

Amal Clooney mindig elképesztően sikkes darabokban jelenik meg, azonban az idei választása a London Filmfesztiválra nem volt a legjobb döntés. A csillogó ruha mesésen állt rajta, de túl hosszúnak bizonyult, illetve valószínűleg anyagából adódóan is többször beleakadt Amal Clooney magas sarkú cipőjébe. George Clooney nagyon jót mosolygott felesége problémáján.

 

Kiemelt kép: Kevin Winter/Getty Images.

Cikk képei: Mike Marsland/Wirelmage, Mark David, Laurent Viteur/FilmMagic, Foc Kan/FilmMagic, Ethan Miller, Daniele Venturelli/WireImage, Kevin Mazur/WireImage, Target Presse Agentur/Gmbh, Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Ray Tamarra/GC Images, John Phillips/Getty Images for BFI/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés