A körömlakk igazán népszerű a nők körében, egyszerű vele bánni, ám az eltávolítása a ruhából már korántsem ennyire mókás. Szerencsére nincs minden veszve, hiszen az anyag roncsolódása nélkül is eltüntethetők a foltok.

hirdetés

A körömlakk az egyik legnépszerűbb kozmetikai termék. Vannak, akik bolondulnak a piros körmökért, míg mások inkább a visszafogott pasztellárnyalatokat kedvelik. Manapság már sokféle márka, típus, szín közül lehet választani, akadnak gyorsan száradó verziók, míg másokkal a matt hatás idézhető elő.

Ám a szuper kis termék még nem garantálja azt, hogy elkerülhetők lennének a balesetek. A körömlakkoknak szükségük van száradási időre, ezért bizonyára sokaknak ismerős a probléma, amikor egy óvatlan mozdulattal máris belekenődik valamibe. A körmökről a festék rákerül a ruhára, esetleg a kanapéra vagy a szőnyegre. Szerencsére nincs minden veszve, mivel pár praktikával eltávolítható a körömlakk a ruhából, anélkül hogy roncsolódna az anyag.

Nem lehetetlen a körömlakk eltávolítása a ruhából

A körömlakkot több módon is eltávolíthatod a ruhából vagy asztalterítőből. Más módszert kell alkalmazni akkor, ha beszáradt a folt. A folyékony lakkot a legkönnyebben acetonmentes lemosóval lehet eltávolítani. Ez azért fontos, hogy ne oldja ki a ruha színét. Erre több mód is van, megpróbálhatod óvatosan vattával kiszedni.

Szintén jó megoldás, ha két fehér kendő segítségével próbálod meg eltávolítani a körömlakkot. Így nem fog átütni az anyagon. Ehhez az egyik kendőt tedd a folt alá, önts a foltra a lemosóból, majd várj egy keveset. Ezután önts még lemosót a foltra, majd a másik kendővel elkezdheted átdörzsölni, ám arra ügyelj, hogy ne kenődjön el a folt.

 

Az alkohol úgyszintén képes kiszedni a makacs körömlakkfoltot. Ezt is vattára érdemes önteni, majd óvatosan lehet vele nyomkodni a lakkot. Keveset mozgasd a vattát, hiszen nem az a cél, hogy elkenődjön és nagyobb legyen a folt. Az alkohol fokozottan tűzveszélyes, óvatosan bánj vele, és lehetőleg jól szellőztethető helyiségben használd.

Ha esetleg beszáradt a folt, akkor megkaparhatod egy kicsit, majd mosószerrel és nedves kendővel megpróbálhatod fellazítani a többi részt. Ezután mosd ki a ruhát normál hőfokon. Előfordulhat, hogy nem tűnik el a folt azonnal, ebben az esetben folteltávolítóval érdemes próbálkozni.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés