Bár látszólag nem sok változás történt Kamilla királyné stílusában, manapság sokkal tudatosabban és magabiztosabban variálja az élénk színeket, valamint az alakjához passzoló elegáns, kifinomult fazonokat.

hirdetés

Kamilla királyné öltözékeit mindig is a hagyományok tisztelete jellemezte, sohasem viselt olyasmit, ami kicsit is eltért volna a formális elegancia klasszikus stílusától, megjelenésében általában a visszafogottság és a mértéktartó, előkelő sikk tükröződik.

Szolid összeállításaiban nem sok változás történt, ám a szemfülesebbek észrevehették, hogy miután Károly felesége lett, pár év elteltével az általa kedvelt letisztult szabások modernebb változatai is megjelentek Kamilla ruhatárában.

A Daily Mail online cikke szerint ez főként annak tudható be, hogy számos alkalomra a couture elegancia brit nagymestere, Bruce Oldfield készített számára ruhákat. Oldfield Diana hercegné egyik kedvenc divattervezője volt egykor, így sokan nem nézik jó szemmel, hogy Kamilla királyné őt kérte fel, hogy tervezze meg az öltözékét a májusban esedékes koronázási ceremóniára.

A 75 éves brit királynét azonban egyszerű észérvek vezérelték a döntésében, többek között az, hogy immár tíz éve összeforrt az ízlésük a brit tervezővel, aki gyakran szolgáltat neki alkalmi darabokat, ráadásul hosszú idő óta jó barátok, akik már félszavakból megértik egymást. Bruce Oldfield úgy fogalmazott, hogy Kamillát magabiztossá tette az évek során.

Kamilla királyné letisztult stílusa

Kamilla királyné nem a fennhéjázás híve, egyszerű vonalvezetésű ruhákat visel, melyek mindig az adott alkalomhoz illőek. A kísérletezések mindig is távol álltak tőle, ám szükségesnek érezte, hogy a fazonokat és a színeket illetően is kicsit tudatosabb, magabiztosabb legyen a választása.

 

Oldfield sokat segített neki ebben, és bár nem mindig az általa megálmodott ruhákat viseli, egyfajta útmutatást látott a neki készült sikkes kreációkban. Úgy találjuk, már nem csupán kötelességből öltözködik, hanem megtalálta a saját vonalát a szofisztikált, finom elegancia vonalán haladva.

Kiemelt képek: Samir Hussein/Wirelmage, Arthur Edwards/Pool, Anthony Devlin/Pool/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés