Helena Bonham Carter valódi kaméleon, aki a vásznon szinte bárkit meg tud formálni. Az 55 éves színésznő sokszor eltűnik a filmes maszkok, frizurák mögött, amelyekhez különleges kosztümök is társulnak. Ám nem csak a filmjeiben hozza a bohókás stílust, a magánéletben éppúgy az izgalmasabb ruhakreációkat preferálja, amelyek tökéletesen passzolnak a vad, kissé punkos megjelenéséhez.

hirdetés

Helena Bonham Carter az elmúlt években megszámlálhatatlan különleges karaktert keltett életre a vásznon, és sokféle szerepben kipróbálta már magát. Az 55 éves színésznő legutóbb Margit hercegnőként kapott elismerő szavakat, mivel ő alakította II. Erzsébet királynő testvérét a Netflix sikerszériájában, A koronában.

Egy időben minden Tim Burton-alkotásban feltűnt, hiszen a rendező felesége volt, így mindig jutott egy érdekes karakter Helenának. A különleges hangulatvilágáról elhíresült rendező nagyszerűen kidomborította a színésznő erőteljes játékát, így hamar kiderült, hogy szinte bármit el tud játszani.

A rendezők ezt rendszerint ki is használják, és a maszkmestereknek köszönhetően gyakran szinte teljesen eltűnnek a színésznő jellegzetes vonásai. Különleges sminket, frizurát visel az általa megformált szerepekhez, amelyhez páratlan ruhakreációk társulnak. Természetesen a drámában is otthon van, A király beszédében nagyszerűen alakította VI. György király feleségét. A játékát a kritikusok elismerő szavakkal méltatták, és Oscar-díjra is jelölték.

Helena Bonham Carter imádja a gót stílust

A meglepő fazonvariációk a díszleten kívül is jelen vannak az 55 éves színésznő életében, aki láthatóan nem szereti az unalmas darabokat. Fiatalként kifejezetten kedvelte a kissé vad hatású összeállításokat, amelyek színesek voltak, és kitűnhetett velük a tömegből.

Valódi punk volt, aki nem egyszer kócos hajjal és feltűnő sminkkel lépett a vörös szőnyegre. Kedvelte a hatalmas, rétegezett szoknyákat, amelyeket gót stílusú részletekkel tettek teljessé a tervezők. Gyakran láthattuk különleges csipkében, bársonyban vagy tüllben. A különféle anyagok keveredése igazán izgalmassá, szokatlanná teszi a megjelenését, hiszen a vörös szőnyeg dívái nem szoktak ennyire merészek lenni.

Imádja Vivienne Westwood kreációit, és gyakran viseli a fontos eseményekre a divattervező különleges alkotásait. Helena első ránézésre a gót stílust képviseli, ám az apró finomságoknak köszönhetően sokkal izgalmasabbak a szerelései, mint ahogyan azt a stílust képviselőitől már megszokhattuk. A szereléseiben keverednek az Erzsébet-korabeli és a viktoriánus elemek, a csipke, a bársony úgyszintén jelen vannak, mégis megfigyelhető bennük egyfajta elegancia és játékosság. Nem szokta teljesen hanyagolni a színeket, a fekete kreációk mellett a vidámabb árnyalatok éppúgy feltűnnek bohókás öltözékeiben.

 

Különleges kiegészítőkből valóságos gyűjteménye van, melyekkel még egy átlagos fekete ruhát is meg tud fűszerezni. Az utóbbi időszakban a csillogó, fényes csecsebecsékre kapott rá, amelyek arisztokratikus hatásúvá teszik a szereléseit.

Az egyhangúság tehát nagyon távol áll az 55 éves színésznőtől, aki még a vörös szőnyegen is igyekszik kidomborítani személyiségét és különleges ízlését. A formabontó kreációinak köszönhetően legtöbbször minden szem rá szegeződik, hiszen minden összeállítása egy valóságos műalkotás, amely a stílusok tökéletes keveredéséből tevődik össze.

 

Kiemelt kép: Leon Bennett / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés