Bár általában a brit királyi család elegáns hölgytagjai kerülnek a divatkritikusok látómezejébe, mellettük még szép számmal találhatunk sikkes előkelőségeket. A görög koronahercegnő stílusa például roppant kifinomult, egyszerű, mégis nőies öltözékei abszolút megérdemlik a rivaldafényt. Az 54 éves Marie-Chantal nem bonyolítja túl a dolgokat, szettjeivel mégis elkápráztat mindenkit, legyen szó bármilyen alkalomról.

hirdetés

Marie-Chantal Londonban született, édesapja üzletember, így már hamar megismerkedett az előkelő társaság tagjaival. A család éveken keresztül Hongkongban élt, a koronahercegnő ott járt iskolába is. Később a tanulmányait Párizsban folytatta, majd New Yorkban kezdett el művészettörténetet tanulni. A tanulást egy évvel később abbahagyta, miután találkozott Pavlos görög–dán koronaherceggel.

A pár 1995-ben, Londonban házasodott össze, Marie-Chantal Valentino ruhában mondta ki a boldogító igent. A gyönyörű kreáció egy elefántcsontszínű selyemdarab volt, melyet gyöngyökkel és csipkével díszítettek. A hercegi párnak öt gyermeke van, többek között Maria-Olympia, aki az utóbbi időben a divatmárkák egyik nagy kedvencévé vált.

Marie-Chantal görög koronahercegnő stílusa egyszerű és lehengerlő

Marie-Chantal minden alkalommal lehengerlően néz ki, szettjei inspirálóak. Cseppet sem tolja túl a flancot, sőt. Legyen szó a szimpla hétköznapokról, vagy éppen koktélruhát, estélyit igénylő elegáns alkalmakról, mindig sikkes és nőies hatást kelt megjelenésével.

Az előkelőségek sokszor szigorú szabályok szerint öltözködnek, ezért a dekoltázs szabásával és az alakhangsúlyos fazonkialakításokkal csínján bánnak. Ám ennek köszönhetően nagyszerűen példázzák nőies összeállításaikkal, hogyan lehet igazán kifinomult és elegáns a megjelenés.

Képek: Pascal Le Segretain/Jose Ruiz/Getty Images.

 

A görög koronahercegnő nagyon figyel arra, hogy minden ruhadarab előnyösen mutasson alakján. Kizárólag olyan fazonokban mutatkozik, amelyek kiemelik a derekát és finoman hangsúlyozzák vonalait, ám a legtöbb általa viselt holmi szimpla alapdarab. Csupán a színekkel, anyagokkal és kiegészítőkkel trükközik ahhoz, hogy kellőképp előkelő és sikkes hatást eredményezzen az összeállítás.

Képek: Nigel Waldron/David M. Benett/Dave Benett/Max Mumby/Indigo/Getty Images.

 

Instagram-oldalára gyakran posztol magáról olyan fotót, ahol valóban egyszerű, hétköznapi szettet visel. Marie-Chantal még otthon is ízlésesen öltözik, noha egyszerű melegítőfelsőben és kényelmes nadrágban pózol. Elegáns megjelenésének esszenciája a ruhák árnyalatában és a harmonizáló összképben rejlik.

Az is előfordult már, hogy pizsamás fotót tett közzé a közösségi médiás felületen, s talán éppen ettől válik olyan szimpatikussá. Nem akar többnek tűnni egy átlagembernél, pedig a rangjából adódóan nem éppen átlagos életet él.

A hercegnő szeptember 17-én tölti be 55. életévét.

Kiemelt kép: Nigel Waldron/Getty Images.

Cikkfotók: Pascal Le Segretain/Jose Ruiz/Nigel Waldron/David M. Benett/Dave Benett/Max Mumby/Indigo/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés