A legtöbb nőnek lapul pár fekete ruhadarab a szekrényében, ez a divatszín örök klasszikus, így mindenkinek szüksége van rá. Vannak, akik kifejezetten utálják gyászos komorságát, míg mások rajonganak a sötét árnyalatok eleganciájáért. Így vannak ezzel a hollywoodi színésznők is, akik szerint határozottságot és nőiességet sugall, amennyiben jól bánnak vele. Sosem egyhangú a megjelenésük a különleges anyagoknak, fazonoknak köszönhetően. Ehhez remek inspirációt nyújt például Meryl Streep vagy Susan Sarandon ruhatára, hiszen 50 felett sem tilos a fekete viselése.

hirdetés

A fekete örök klasszikus, ami sosem megy ki a divatból. Kortól, évszaktól függetlenül szinte bármikor bekerülhet a megjelenésbe, ritka az olyan alkalom, amin ne lehetne elsütni valamilyen divatos formában. A sötét szín mindig eleganciát, finomságot közvetít, akkor is lehet rá támaszkodni, amikor a harsány színek esetleg összevisszaságot, kuszaságot okoznának.

Bármikor lehet a szerelés alapja, hiszen elveszi a feltűnő tónusok élét, miközben harmoniát teremt. Remekül működik balanszként, ugyanakkor monokróm összeállításban sem feltétlenül komor, ha a kiegészítők egy kis csillogást, esetleg színt visznek az öltözékbe. Tény, hogy tudni kell sminkelni a fekete szettekhez, hiszen könnyen sápadtnak, nyúzottnak, fáradtnak mutathatja az arcot.

A feketét az elmúlt évtizedekben számos jelzővel illették. Coco Chanel szerint például minden nőnek szüksége van egy fekete ruhára. Ám ahogy változott a divat, sokan unalmasnak, egyhangúnak titulálták a klasszikus árnyalatot. Elterjedt az is, hogy öregítő hatású, így 50 év felett már semmiképp sem szabad bekerülnie a megjelenésbe. A stylistok korábbi elmélete azonban hamar megdőlt, ugyanis a feketét számtalan módon lehet variálni, így, ha nem kerül túl közel az archoz, vagy egy jó smink, feltűnő ékszer, derűs rúzs ellensúlyozza zord sötétségét, akkor ez a probléma nem üti fel a fejét. Sőt, a változatos anyaghasználattal szintén elkerülhető.

Tény, hogy a fekete korántsem rejt magában annyi izgalmat, mint a mintás ruhadarabok, ám a megfelelő kreációk igazán különlegessé tudják tenni a megjelenést.

Hollywood népszerű színésznői megmutatták, hogy 50 felett is izgalmas lehet a fekete viselése

A fekete szín viselése valóban rizikós 50 év felett, azonban Hollywood népszerű színésznőitől könnyedén elleshető minden fortélya. Nincs olyan vörös szőnyeges esemény, amelyen ne állná meg a helyét, így sokféle stílusra lehet példát találni. A fekete estélyi, koktélruha vagy nadrágkosztüm is igencsak népszerű a gálaesteken és díjátadó rendezvényeken. Ám sokan a szimpla mindennapokban sem vetik meg ezt a sötét tónus, hiszen roppant harmonikussá, visszafogottá teszi a megjelenést.

 

Meryl Streep például rajong érte, számtalan alkalommal jelent már meg fekte ruhában és összeállításokban. A különleges fazonokkal azonban mindig sikerül felpezsdítenie a megjelenését. Sosem fest unalmasan, az általa viselt darabokat legtöbbször sokáig megjegyzik. Szereti a klasszikusokat, melyekkel kiemelheti a nőies adottságait.

Susan Sarandon úgyszintén rajong a sötét tónusért, ő a szabásokkal és a különböző felületű anyagokkal varázsolja izgalmasabbá a megjelenését. Rajong a fényes kelmékért, és a feltűnő dekoltázsokért. Ám Julia Roberts, Cate Blanchett vagy Sharon Stone ruhatárából sem hiányozhat a fekete. Mindannyian profin viselik ezt az árnyalatot, a komor összhatás helyett mindig elegáns és letisztult a megjelenésük.

 

Kiemelt kép: Lev Radin/Pacific Press/LightRocket / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés