Emma Thompson lehengerlő életenergiája és stílusérzéke mellett lehetetlen szó nélkül elmenni. A 62 éves színésznő képtelen unalmas szettekbe belebújni, és mesterfokon űzi a nőiesen lezser megjelenést.

hirdetés

Emma Thompson a romantikus drámáktól a családi filmekig bezáróan sokféle műfajú alkotásban látható volt már. Az Igazából szerelem, és az Értelem és érzelem című  filmekben nyújtott híresebb szereplései után a nemrégiben megjelent Szörnyella című mozifilmben remekelt szokásához híven.

A kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas brit színésznő sikerei mellett a kisugárzása és a stílusa is figyelemre méltó. Tele van energiával, életvidámsága az arcára van írva, és élvezettel megy bele a hatvanas éveibe. Nem aggódik a ráncai miatt, és sosem erőlködik azon, hogy fiatalabbnak tűnjön a koránál. Van azonban egy hatásos fiatalító fegyvere: sokat mosolyog, úgy szívből, őszintén. Minden sajtóeseményen készül róla egy-két bohókás kép, hiszen mindig önmagát adja. Csodás külsejét nem csak természetes szépségének, hanem fantasztikus kisugárzásának is köszönheti.

Emma Thompson bohém természete az öltözködésén is meglátszik

Emma Thompson személyiségével egészen nagy összhangban van stílusa. Az egyhangú és unalmas jelzőkkel egyáltalán nem lehetne ruhatárát leírni. Helyettük a nőies, a laza és a vidám megnevezés már sokkal inkább illik az öltözködésére.

Az olyan egyszerű darabokat, mint a blézer, vagy a bő nadrágkosztüm, természetesen ő is nagyon kedveli. A klasszikus és elegáns vonal rendkívül jól áll neki, rövid frizurájával nagyszerűen mutat.

 

Az vitathatatlan, hogy szereti a letisztult szabásokat, azonban az élénk színeket még annál is jobban. Ebből a párosításból születtek meg ezek az ízléses és látványos szettek. A kanárisárga és a pink árnyalatok szinte világítottak a színésznőn, mégsem keltettek cirkuszi hatást, hiszen igyekezett kordában tartani vibrálásukat, ezért feketével kombinálta az élénk tónusokat.

 

Időnként mintás ruhadarabokba is belebújik, de ekkor is figyel a részletekre. A kabátkájának és a fülbevalójának a színharmóniája kifejezetten üdítő hatást kelt.

 

Nagyon meglepő szettel lépett a vörös szőnyegre a Múlt karácsony című film bemutatóján. Emma Thompson egy élénklila, szőrmehatású kabátot viselt. Lesimított frizurájára pedig lila festékkel befújt csillagminta került. Mindezt egy trapéznadrággal megkoronázva, utánozhatatlan lazasággal viselte.

 

Egyszínű szettjei is szótlanul hagyják időnként a rajongóit, persze a legjobb értelemben véve. Buggyos tűzpiros ruhával összeboronált edzőcipőben kevés hatvan feletti hölgyet láthatunk, de még ez is passzol Emma Thompson stílusához.

 

Ha viszont az eleganciát lövi be célul, Thompsonnak az is a kisujjában van. Törtfehér, húzott fazonú szettjében és igazgyöngy-fülbevalóival csak úgy ragyogott.

Kiemelt kép: Fred Duval/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Chris Jackson, Jim Spellman, Venturelli/WireImage, Fred Duval/FilmMagic, John Phillips/WireImage, Karwai Tang/WireImage, David M. Benett/Dave Benett/WireImage, Mike Marsland/Mike Marsland/WireImage, Karwai Tang/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés