Minden korszaknak megvan a maga szépségideálja, nemkülönben volt ez így az Edward-korban is, ami viszonylag rövid, de meghatározó időszak volt a 20. század elején. Nemcsak a modern világ több vívmánya született meg ekkor, de a színésznők, modellek csillaga is erősen szárnyalt felfelé.

Ők voltak az Edward-kor legszebb női

Bár viszonylag felvilágosult korszakról beszélünk, a női szépségideál még mindig elérhetetlen volt: az Edward-korban az „S” alakú sziluett volt a trendi, amiért sok hölgy szorította magát fűzőbe. A darázsderék, a dús keblek, a hosszú nyak és a kerekded hátsó jelentette a harmonikus női testet, amit a korszak felkapott színésznői és modelljei testesítettek meg a legjobban.

Az Edward-korban születtek meg az első szexszimbólumok, akik a híres illusztrátor, Charles Dana Gibson múzsái voltak. Minden nő az elegáns, magas, karcsú és extra keskeny csípőjű Gibson-lányokra akart hasonlítani, akik plakátokhoz, illusztrációkhoz álltak modellt. Nagyjából, mint a mai topmodellek.

A galériában bemutatjuk, kik voltak azok a hölgyek, akik a legnagyobb hatást keltették az Edward-korban, és akik a maguk idejében a legszebb nők kiváltságos gyűrűjébe tartoztak.

 

Főkép: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés