A járványhelyzet kezdete óta jó pár remek példával állt elő a divatvilág, melyekkel rámutatott, hogy egymás munkáját segítve, kreativitással és összefogással előrébb lehet jutni. Megszületett az úgynevezett divatszelfi fogalma is, ami túlmutat az Instára kibiggyesztett önarcképek gyakran öncélú, sekélyes szándékán. Modellszerepbe bújt a fotósnő, de nem azért, hogy saját szépségével kérkedjen, bár lenne mivel.

hirdetés

A járványveszély a divatiparban is felrúgta a megszokott rendet, ugyanakkor számos idő- és pénztakarékos megoldást szült. Láthattunk stáb nélkül készült magazinfotókat, modellek vállalták át a kampányfotósok szerepét, megalkotva a divatszelfi fogalmát.

Míg korábban sminkesek, fodrászok, fénytechnikusok, asszisztensek, valamint stylist és fotós körében zajlott a kampányfotózás, most többnyire saját otthonukban, önmagukat glancolják ki és fotózzák le a modellek. Nyilván kapnak instrukciókat a feladat megugrásához, de így is elképesztő, hogy milyen sok jól működő, igazán életképes képsorozat került napvilágra, melyek olykor sokkal izgalmasabbnak bizonyulnak, mint a megszokott kampányképek.

Virágzik a divatszelfi: modell és fotós egy személyben

Ezúttal az ausztrál fotós, Liane Hurvitz borította fel a szerepeket, bebizonyítva, hogy így is lehet. Saját otthonában készített magáról gyönyörű divatképeket a The Inspired CO magazinnak, mely a kreatív nőket, a dizájnereket, fotósokat, művészeket népszerűsíti.

A fotós kizárólag ausztrál dizájnermárkák ruháit viseli a fotókon, és olyan profin pózol bennük, hogy ebből az anyagból akár remek kampány is születhetne. Bár az Instán naponta tömegével özönlenek ránk a szelfik, és legtöbbjüknek pusztán annyi az üzenete, hogy az illetőnek ma is sikerült baromi jól kinéznie, sok példa mutatja, hogy ennél nemesebb céllal is születhet ilyen jellegű fotó.

 

Liane Hurvitz azt szeretné megmutatni képeivel, hogy az otthon nem csupán egy biztonságos bástya és menedékhely lehet, hanem a kreativitás kútforrása. A jelenlegi helyzetben sok fotós és modell küzd munkahiánnyal és elszigeteltséggel, de nem feltétlenül kell így lennie. Összefogással mind támogathatják egymást, ahogy a példákból láthattuk.

A modell átveheti a fotós munkáját, és fordítva. Így a divatmárkák és magazinok sem maradnak izgalmas fotók nélkül. Liane képsorozata olyan, mint egy naplórészlet, mely nem a karantén árnyoldalát, hanem a megújulásra ösztönzését mutatja be. A fotósnő szívügyének tekinti az ausztrál kisvállalkozások sorsát, ezért is ragadott fényképezőgépet. Modell híján pedig, önmagát ültette a kamera elé.

Képek: Liane Hurvitz/The Inspired CO.

  • Megosztás:
hirdetés