A combizom a test legnagyobb izomcsoportja, így a területre irányuló tornagyakorlatok minden más, testet edző gyakorlat közül a legmegterhelőbbek.  Talán éppen ezért nem is tartozik a legnépszerűbb edzéstervek közé, pedig több ok is akad, amiért nem szabadna elhanyagolni a combizom erősítését.

Elsőként a test funkcionalitásában betöltött szerepe miatt fontos, hiszen combizmaink tartják egész testünket. A járás, állás nagy terhelést helyez az izmokra, így, ha azok nem elég fejlettek, az állóképesség sem lesz tökéletes.

Ezenkívül esztétikai problémát is jelent, a nők nagy százaléka tapasztalja a combok petyhüdtté válását. Sőt, általában ezen a területen látszik legelőször és legjobban a felesleges zsírréteg, ami a mozgásszegény életmód miatt felhalmozódik, az edzetlen izmok pedig nem tudnak megtartani.

A leghatékonyabb a guggolás és a lábemelő gyakorlat, de óvatosan kezdj nekik, nehogy meghúzódjanak az izmok! Combizomedzésnél különösen fontos a bemelegítés, majd az edzés levezetéseként a nyújtás. A következő videóban nagyon jó gyakorlatokat láthatsz, melyeket rendszeresen és kitartóan végezve látványos eredményre számíthatsz.

A videó készítője az edzések előtt egy kocka étcsokoládét is fogyaszt, ami megdobja az energiaszintet. Szóval csoki és edzés? Így már nem is hangzik olyan rosszul!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés