1998-ban kezdődött a Szex és New York, ami örökre megváltoztatta a sorozatok világát. A széria alapjául szolgáló könyveket Candace Bushnell írta, a műsort körülvevő felhajtás pedig rá is hatással volt. A szőke írónő akár az ötödik barátnő is lehetne, rajong a divatért, és mindig a legmenőbb fazonokban lép a fotósok elé.

hirdetés

Candace Bushnell valójában maga Carrie Bradshaw. Az írónő fiatalon költözött New Yorkba, egyidőben szabadúszó újságíróként dolgozott különféle magazinoknak. Ezután saját rovatot kapott az egyik magazinnál, melynek a neve Sex and the City volt. A rovatban a saját és a barátai randizási tapasztalatait jegyezte le vicces stílusban.

Később a rovatból megszületett az első könyve, melyből 1998-ban készített sorozatot az HBO. A főszerepet Sarah Jessica Parker kapta meg, akit manapság is sokan azonosítanak Carrie-vel. A többi már szinte történelem, hiszen a Szex és New York több folytatást, előzményt is kapott, az És egyszer csak… című sorozat tavaly került a képernyőkre.

A Szex és New York írónője olyan, mint Carrie

Candace Bushnell, hasonlóan a négy New York-i barátnőhöz, imádja a divatot. Az elmúlt években számos sikkes fazonban láthattuk már, a gardróbszekrényében pedig a legkülönfélébb dolgok bújnak meg. Szereti hangsúlyozni nőies alakját, ezért ritkán látni zsákfazonú ruhában. Ha mégis bővebb kreációra esik a választása, akkor azt megpróbálja ellensúlyozni pár alakot követő szabásvonallal.

 

A 63 éves írónő ruhatára igazán színes, modern és pezsgő. Vérbeli New York-i fashionista, aki imádja vegyíteni egymással a különféle stílusokat, mintákat és színeket. Szereti a feltűnést, ezért a harsány ruhák, feltűnő minták és a csillogó elemek sem hiányozhatnak a megjelenéséből. Ezeket finoman elegyíti, így sosem hat túlságosan soknak az összkép. Öltözködésében apró nüanszként bukkannak fel azok a stílusjegyek, melyek Carrie ruhatárában is tetten érhetők.

Candace ruhatárából könnyű inspirációt meríteni, hiszen mesterien variálja a nőies fazonokat. Kedveli a színeket, és még a fekete ruhából is képes kihozni a maximumot. A fodrok, csipkék és a látványos részletek úgyszintén megjelennek az általa viselt darabokon, melyektől csak még izgalmasabb lesz az összkép. Nem szokott túlzásba esni, ettől olyan sikkes, mégis időtálló a megjelenése.

 

Kiemelt kép: Jamie McCarthy / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás: