A®TYPICAL Nude by Nubu márkanév alatt mutatkozott be a héten az az egyedi ruhakollekció, melyhez a grafikákat egy autizmusban érintett fiatal alkotta. Az új márka tulajdonosai, Garam Judit és Buday Kollárik Tímea egy olyan víziót valósítottak meg, ahol a művészet és a dizájn összefonódik a társadalmi felelősségvállalással. A rajz közös nyelvünk, mely nem csupán a kreativitás izgalmas megnyilvánulása, hanem egyfajta kifejezési forma, mely szavak nélkül is érthetővé teszi belső érzéseinket és azt, ami bennünk zajlik. A márka nemcsak a művészet támogatását, a másság elfogadását is fontosnak tartja.

hirdetés

A 2007-ben alapított, nemzetközileg is elismert Nubu divatmárka tulajdonosa, Garam Judit Buday Kollárik Tímeával karöltve egy új brandet keltett életre. A márka darabjai márciustól az összes Nubu üzletben elérhetővé válnak, emellett önálló webshoppal rendelkeznek. Így az egyedi stílusok kedvelői újabb egyedülálló kreációkkal bővíthetik a gyűjteményüket.

A termékeket hazánkban gyártják, magas minőségű, fenntartható alapanyagokból készülnek. A kényelmes, letisztult, különleges darabokat autizmusban érintett fiatal művészek által készített grafikák fémjelzik. A tervek szerint szezononként új grafikák kerülnek majd az izgalmas kollekció darabjaira.

 

Az első kollekció grafikáit a 16 éves, autizmusban érintett gimnazista fiú, Buday Bence készítette. Bence kései beszédfejlődése miatt kis korától rajzain keresztül fejezte ki érzéseit. Minden rajzának mély üzenete van, a kollekció egyik grafikájának „Stuck Words”, azaz „Bennragadt Szavak”, másiknak pedig „Hidden Sides”, azaz „Rejtett Oldalak” címet adta.

A különleges grafikákat a kollekció tervezője „A” betűt formázó dizájnelemekkel egészítette ki, mely a márka fő motívumává vált. A tulajdonosok nagyon fontosnak tartják a kifinomult, modern nőkön, férfiakon és fiatalokon keresztül a társadalom figyelmének ráirányítását a művészet támogatására és a másság elfogadására.

Kényelmes darabok minden alkalomra

A Nubutól megszokott stílus ebben a kollekcióban is visszaköszön. Ismét olyan darabokat alkottak, melyek sok évig a ruhatár szerves részét képezik, ezzel is támogatva a fenntarthatóbb divatot. A kreációk letisztultak, minimalisták, mégis különlegesek és végtelenül egyediek. A magyar márkához mindig is közel állt a művészet, a magyar művészek alkotásai már több alkalommal ihletforrásként szolgáltak a kollekciókhoz. Ezért a kezdeményezés remekül passzol az arculatukhoz.

A színek terén is a visszafogottságra törekedtek. Az új márka darabjait a fekete, a fehér, a szürke és a bézs színek uralják. A letisztult színskálának köszönhetően jól kombinálhatóvá, könnyedén vegyíthetővé válnak a darabok. A kreációk egyfajta átmenetet képeznek az otthoni és az utcai viselet között. Mivel kényelmes anyagból készültek, abszolút hordhatóak a mindennapokban.

A streetwear darabok könnyen kombinálhatók, bekerülhetnek a hétköznapokba. Nagy kedvencünk az oversize pulcsiruha, ami az egyik legkényelmesebb viselet az átmeneti szezonban. A grafikáktól pedig nagyon egyedivé válik a különleges fazon.

Az A®TYPICAL NUDE BY NUBU márka üzenete: az autizmus kreatív világának bemutatása, egymás elfogadásának, megértésének támogatása

Buday Kollárik Tímea, az A®TYPICAL Nude by Nubu márka megálmodója és társtulajdonosa 2019-ben alapította meg Bencével közösen a Csudibogár Clubot, mely magasan funkcionáló, autizmussal élő 10-20 év közötti gyermekek és fiatalok közösségi tere, ahol megtalálhatják önmagukat, megismerhetik azokat, akik hozzájuk hasonlóak, és barátokra lelhetnek egymás között. Az újonnan létrehozott márkával teret adnak ezen fiatalok kiteljesedésének, önmaguk kifejezésének, a Bence grafikáival fémjelzett kollekció minden darabjának kiskereskedelmi árából 5%-kal a Csudibogár Clubot támogatják a tulajdonosok.

 

Az új márkához és egyben az autizmusban érintett fiatalokkal szembeni társadalmi felelősségvállaláshoz több híresség is csatlakozott már nagykövetként: Árpa Attila, Bombera Krisztina, Epres Panni, Kárász Róbert, Király Linda, Kováts Adél és lánya, Rozi, Rókusfalvy Lili, Süveg Márk (Saiid), Stohl Luca, Liptai Claudia, Pataki Ádám és még sokan mások.

 

Képek: Nubu. 

  • Megosztás: