Az elmúlt években a modellek felé támasztott elvárások jelentősen fellazultak. Már nem kritérium a csontsoványság, a hibátlan mosoly, vagy a bájos arc. A divatházak sokkal inkább a különleges fizimiskával megáldott lányokat keresik, akik átütő személyiségüknek köszönhetően még több élettel töltik meg a kreációkat. Ezért esett a Gucci választása Armine Harutyunyanra, a feltörekvő örmény modellre.

hirdetés

A kilencvenes évek a szupermodellek korszaka volt, amikor olyan csillagok tündököltek a kifutón, mint Cindy Crawford vagy Naomi Campbell. Egytől egyig tökéletes testtel és bájos arccal rendelkeztek, egy kicsit minden nő olyan szeretett volna lenni, mint ők. Minden divatház csak gyönyörű nőkkel akart dolgozni, és elképzelhetetlennek tűnt, hogy olyan lányok váljanak modellé, akik eltérnek a tökéletes szépségről alkotott ideától.

A pozitív testkép korában viszont a kisebb szépséghibák vagy a plusz kilók sem jelentenek már akadályt. Így megnyíltak a kapuk olyan nők számára is, akiknek húsz évvel ezelőtt még esélyük sem lett volna. A divatvilág manapság a sokszínűséget hirdeti, és nem érzékelteti a nőkkel, hogy csakis akkor lehetnek tökéletesek, ha karcsúak, arányosak, és hibátlanul szimmetrikus az arcuk. Bár a kifutón megforduló lányok nagy része még mindig vékony, egyre több plus size nő kerül reflektorfénybe.

Az örmény modell a Gucci új üdvöskéje

A szépségideálok tekintetében is nagy változás történt. Ennek a „szépségforradalomnak” a részeként került a kamerák kereszttüzébe az örmény modell, Armine is. A fiatal lány csupán 23 éves, és nemrég debütált a Gucci kifutóján, nem kis feltűnést keltve megjelenésével.

 

Az olasz divatház eddig is egyértelművé tette, hogy számukra a különcség, az egyediség az, ami számít, ezért bemutatóikhoz és kampányaikhoz nem átlagos modelleket keresnek. Ebbe a képbe nagyszerűen beleillik Armine, aki nem a klasszikus értelemben vett szépség, ám karizmatikus arcának, és jól alakítható külsejének köszönhetően, vonzza a figyelmet.

Armine a Gucci szépségápolási vonalának az egyik kampányarca, így ő is póklábpillákkal pózol a kameráknak.

Kiemelt kép: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images. 

  • Megosztás: