Amanda Gorman nevét januárban ismerte meg a nagyvilág, mivel a fiatal költőnő egy különleges verset mondott el az elnöki beiktatáson. A fiatal lány egy szempillantás alatt népszerűvé vált, ám nem csak az irodalomkedvelők figyeltek fel rá. Amanda különleges stílussal rendelkezik, ezért manapság a divatmagazinok egyik kedvence.

hirdetés

Amanda Gorman még tinédzserként kezdett el verseket írni, és már ekkor is foglalkoztatták bizonyos társadalmi problémák. Saját bevallása szerint nagy hatással volt rá Malála Júszafzai kitartása és határozottsága. Az egyetem alatt rengeteg konferencián vett részt, sokszor hallatta a hangját bizonyos nőket érintő kérdésekben.

A 23 éves költőnő számára a valódi ismertséget az elnöki beiktatás hozta meg, mivel január 20-án elmondhatta egy versét Washingtonban. A közvetítést több millióan nézték az egész világon, így Amanda egy szempillantás alatt ismertté vált. Azóta a műveit már több nyelvre is lefordították, emellett a divatszakma is felfigyelt rá.

Amanda Gorman minden összeállítása szemet gyönyörködtető

Amanda az év elején egy sárga színű, feltűnő kabátban és egy különleges piros hajpántban debütált a közönség előtt. Már akkor sokan méltatták elismerő szavakkal a fiatal lány megjelenését, ám azóta még többen figyeltek fel a költőnő egyedi stílusára.

A költőnő vagy a színekkel vagy a fazonokkal teremt különleges hangulatot az öltözékeiben, de kerüli a túlzó elemeket. Amanda számára a divat az önkifejezés egyik eszköze, ami által felfedhet egy-egy részletet a személyiségéből. Ezért a fontosabb eseményekre nagy precizitással válogatja össze a ruhadarabokat.

A ruháinak sokszor jelentésük van, a színekkel, mintákkal, fazonokkal korábbi korok hagyományaira, gyökereire vagy híres nőkre reflektál. Emellett természetesen megjelenik a saját stílusa is. Imádja a feltűnő színeket, az egyik kedvence a sárga. A mintákkal sem szokott spórolni, és a kiegészítőkkel úgyszintén szívesen játszadozik.

Amanda Gorman az elmúlt időszakban már számos divatmagazinban szerepelt, a fotózások során pedig a fő cél az volt, hogy a ruhaválasztásokkal, és beállításokkal kidomborítsák a költőnő egyedi, modern látásmódját.

Pár hónapja az amerikai Vogue címoldalán szerepelt, a magazinban színes, mintás ruhadarabokban látható, efféle kreációkat a hétköznapokban is szívesen ölt magára Amanda.

Szeptemberben a Met-gálán modern Szabadság-szoborként jelent meg. Amanda kék ruhát viselt, melyet ezüst ékszerekkel, fejdísszel egészített ki a fodrásza. Stílusosan egy könyvet tartott a kezében, ez számára nagyon fontos volt.

Amanda számára a divat hasonló, mint a költészet: egy izgalmas formája az önkifejezésnek, melynek a segítségével szélesebb körben állhat ki a véleménye mellett és mutathatja meg a számára fontos értékeket. Természetesen nem veszi túlságosan komolyan a dolgokat, ezért egy kis játékosság, kreativitás neki is mindig belefér!

 

Kiemelt kép: Rob Carr / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés