A legdrágább bőrfiatalító kencék is hatástalannak bizonyulnak, ha a bőr vérkeringése nem a megfelelő. Ha rendszeresen jógázol, feszesebb kontúrokkal számolhatsz.

A jógának számos pozitív hatása ismert, mely fizikai és lelki szinten egyaránt érezhető. Már a kezdők is megtapasztalhatják, hogy jógázás közben a test hőt termel, mely izzadást vált ki. Ilyenkor fokozottabb működésre kapcsol a nyirokrendszer, ami segít szervezetünk méregtelenítésében.

A feszesebb bőr egyrészt a test megtisztulásának köszönhető, hiszen távoznak a káros méreganyagok a bőrfelszíni, illetve a mélyebb rétegek sejtjeiből. Másrészt az izmok fejlődése és erősödése idézi elő a fiatalosabb, simább bőrképet.

A légzésgyakorlatokkal összekötött, kitartott pózok oldják a napi stresszt, melynek fontos szerepe van a korai bőröregedésben, egyes pózok pedig zsigeri szinten stimulálják a belső szervek anyagcseréjét, ezáltal fokozzák a vérkeringést.

A bőséges vérárammal megnő a bőrszövet oxigénellátása, így tovább fenntartható egészséges, fiatalos állapota. Bár ez minden jógafajtára igaz, bizonyos ászanák különösen jó hatást gyakorolnak az arcbőrre. Végezd rendszeresen a videón látott, egyszerű gyakorlatokat, és találj rá a fiatalosabb tükörképedre!

  • Megosztás:
hirdetés