A zsíros haj megkeseríti az ember napját, különösen, ha nincs idő hajat mosni. Ám a hosszú tincsek számos lehetőséget adnak a trükközésre. Ez a frizura sokak kedvence lehet a sapkaszezonban!

hirdetés

A szmog és a sapka hatására télen gyorsabban zsírosodhatnak a tincsek, ez az időszak pedig sok bosszúságot okozhat a hosszú hajúak táborának, hiszen nekik macerásabb és időigényesebb rendben tartani a sörényüket.

Ugyanakkor a hosszabb fürtök előnye, hogy furfangosan lehet trükközni velük, amennyiben kifényesednek és összetapadnak a hajtövek. Számos olyan frizura akad, amellyel jól leplezhető, ha már nem túl friss a hajkorona.

Ez a tényező egyébként megkönnyíti egyes hajviseletek elkészítését, hiszen ilyenkor sokkal jobb a tincsek tapadása, nem csúsznak szét a szálak, és a lelapulás veszélye sem fenyegeti a frizurát. Most egy roppant egyszerű módszert mutatunk, amihez nem szükséges nagy kézügyesség, ugyanis fonás helyett csavarni kell a tincseket.

A frizura szembetűnő, nem a zsíros haj

Első lépésként válaszd ketté a hajad, akár középen, akár oldalt, amelyik jobban áll neked. A homlokodnál hagyj szabadon egy-két kósza fürtöt, azután egy-egy tincset tekerj meg az ujjaiddal, helyezd keresztbe őket egymáson, és fokozatosan csavarj hozzájuk egy-egy loknit.

 

Ha végeztél, húzd szét lazábbra a csavart copfokat. Nincs az a sapka, amely tönkretenné ezt a frizurát!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés