Talán a trópusi minták reneszánszának köszönhető, hogy a zöld szín meghatározza idén a nyári sminktrendet, aminek csak örülni lehet. Bár sokan visszariadnak egy-egy élénkebb színtől, pont ezek tudják leginkább hangsúlyozni és kiemelni a tekintetet, ez a zöld szemsmink pedig éppen ezt teszi.

Álomszép zöld szemsmink

Tévedés, hogy a szemhéjpúdernek azonosnak kell lennie a szem színével, éppen, hogy az ellentétes árnyalatok kerülnek jobban összhangba. Így például a világosabb zöld remekül mutat a barna szeműeken, míg a sötétebb zöld a világosabb szemet emeli ki jobban. Nagyon jól kombinálható arannyal és bronzos árnyalatokkal, így jól optimalizálható a nyári szezonra.

Az alábbi videóban látható smink villámgyorsan elkészül, és nyári estékre tökéletes. Mivel csodás színeinek köszönhetően igazán üdévé varázsolja a tekintetet.

Elsőként érdemes a primert, majd a bézs alapszínt felvinni a mozgó szemhéjra, ebből kerülhet az árnyékvonalra is. Ezután használj krémes állagú zöld szemfestéket, majd egy élénkebb zöld szemceruzával a szem ívét körberajzolhatod. Satírozd el a színeket a szép átmenetes hatás érdekben. Ha készen van, használj szempilla-göndörítőt és spirált, vagy akár műszempillát is felhelyezhetsz. Mivel a világos árnyalatok az uralkodóak, ezért egyaránt jól mutatnak  kis szemek esetén.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés