Az apró elszíneződések, illetve ártalmatlan sötét foltok, erős napsugárzástól és hormonális változásoktól is kialakulhatnak a bőrön. A pigmentfoltok halványítása történhet bőrszépészeti kezelésekkel, speciális krémekkel, vagy házi praktikákkal. Az utóbbihoz adunk tippeket!

Már a napfény sem a régi! – mondogatják az idősek, és lehet benne valami igazság, hiszen, ha a környezetünkben körülnézünk, sok nő a gondos fényvédelem ellenére is pigmentfoltokkal zárja a nyarat.

Ha csak ártalmatlan hiperpigmentációról van szó, mely a napfénynek kitett bőrfelületen felerősödik, különféle természetes hatóanyagokkal is enyhítheted a tüneteket.

Pigmentfoltok halványítása házi praktikákkal

A napsugárzás hatására kialakuló pigmentfoltoktól könnyebb megszabadulni, mivel többnyire a bőr felső rétegeiben keletkeznek a pöttyöcskék. Emiatt hatékonyabban lehet csökkenteni őket, mint a májfoltokat, vagy az öregedési folyamattal járó foltos elszíneződéseket, így akár a házi pakolások is szóba jöhetnek.

Bőrhalványító hatással bír a citrom, a paradicsom, és a tamarind is, az aloe vera és az uborka pedig sejtmegújító tulajdonságaival segítheti a foltok halványítását.

Fontos, hogy a bőrszín egységesítésére szánt pakolás magas C-, illetve E-vitamin-tartalmú összetevőkből álljon, melyek antioxidáns hatásuknak köszönhetően megkötik a szabad gyököket, ezáltal nemcsak a bőr elszíneződéseit halványítják, hanem a bőröregedést is lassítják.

 

Mielőtt a pakolásodba kevernéd őket, a csuklód vékony bőrén próbáld ki az összetevőket, és várj néhány órát, hogy kiderüljön, nem okoznak-e allergiás reakciót.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés