Most, hogy nem ugyanazzal a lendülettel megy az ember manikűröshöz, jó alapot ad a helyzet a személyes kreativitás kiélésére. Mi több, irtó mutatós körömfestést lehet összehozni, néhány otthon kallódó tárgy segítségével. Mutatjuk, például az újságpapírt miként hasznosíthatod az otthoni manikűrözésben.

Újságmintás manikűr egyszerűen

Tavaly beszámoltunk róla, hogy a 2000-res évek elejének kedvenc és némiképp polgárpukkasztó trendje, az újságminta, mennyire divatos lett. A sztárok egyből felkapták a retró mintát, sőt hamarosan a manikűrök terén is hódító útra indultak a sokatmondó feliratok.

Ha szeretnéd te is kipróbálni ezt a különleges trendet, az alábbi videóban kapsz hozzá egy egyszerű útmutatást. Mindössze annyi a dolgod, hogy szürke –vagy bármilyen világos színnel- két rétegben kifested a körmeid, és vársz, amíg teljesen megszárad a lakk.

 

Közben újságpapírból –rendes, nem fényes felületű- vágj ki kisebb, a köröm méretéhez passzoló négyzeteket. Mártsd a körmöd tiszta alkoholba tíz másodpercre, majd fogd a papírdarabkát, és jó erősen szorítsd rá a körmödre. Vigyázz, hogy ne csúszkáljon, különben elmosódik az írás.

Szorítsd így fél-egy percig, majd óvatosan vedd le a papírt. Fedőlakkal fixáld a nyomatot. Amennyiben épp nincs otthon alkohol, vízzel vagy szájöblögetővel is helyettesítheted. Ha épp unatkozol, próbáld ki ezt a trükköt, szuper manikűrt dobhatsz össze magadnak!

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés