A testradír használata sokkal több haszonnal jár, mint csupán az elhalt hámsejtek eltávolítása. Többek között a bőr hidratálásában is közrejátszik, így tavasszal kiemelten hasznos része lehet szépségápolási rutinnak.

hirdetés

 

Azzal talán nem mondunk újat, hogy a kíméletes bőrradírozás lényegi szerepe az, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket a bőr felső hámrétegéről. Tovább élvezhetjük a selymesen puha bőrt, ha időnként bőrradírt alkalmazunk, amit leggyakrabban arcápolási rutinunkba építünk be. Ha viszont egész testünkre kiterjesztjük ezt a szokást, annak számos további jótékony vonzata lehet.

A testradír rendszeres használata megújítja és puhává varázsolja a bőrt

Az apró szemcsés kozmetikumoknak köszönhetően tavasszal könnyen búcsút mondhatunk a fakó, téli bőrnek. A testradírozás ugyanis egyenletes felszínt képez, felfrissíti a bőrt, és egészséges színt kölcsönöz neki. Használatával tulajdonképpen arra ösztönözhetjük a testünket, hogy új hámsejtekkel turbózza fel a hámréteget. Továbbá ez a mechanikus behatás a vérkeringésre is kihat, és a lábaktól egészen a karokig terjedő radírozással a nyirokkeringésnek is segítő löketet adhatunk.

 

Ha beiktatjuk a szépségápolási rutinunkba, akkor érdemes összekapcsolni a hidratálással. Ez azért elengedhetetlen, mert közvetlenül a radír használata után a felfrissített bőrfelszín könnyedén magába szívja a krémekben található tápláló anyagokat, így tovább növelhetjük a puhaság érzetét.

Éppen ezért, nem kell kikerülni a szárazságra hajlamos területeket, a könyök, a térd és a repedezett sarok is nyugodtan sorra kerülhet. A megvastagodott bőrréteg ugyanis nem engedi át a regenerálódásra ösztönző hatóanyagokat, radírozás után azonban a fokozott vérkeringés is segíteni fogja a krémek hatékonyságát. Javul a bőrsejtek oxigénellátása, ezáltal hamarabb képes megújulni a felhám.

Ezekre figyelj oda, ha testradírt használsz:

  • Lehetőleg fürdés után alkalmazd a testradírt, a még nedves bőrön. Igyekezz óvatos, körkörös mozdulatokat csinálni, hogy ne okozz felszíni sérüléseket.
  • A testradírozást hetente egy-két alkalommal elég elvégezni.
  • Ne csak a téli hónapokban alkalmazható ez a bőrmegújító eljárás, az év bármely időszakában hasznos tud lenni, kiváltképp tavasszal.
  • Iktasd be ezt a rutint, ha borotválkozás mellett gyakran küzdesz szőrbenövéssel. Garantáltan segíteni fog!
  • Nyáron szintén hasznos, hiszen napozás vagy napbarnítókrém használata előtt a testradír alkalmazása segíthet, hogy foltmentes legyen a barnulás.
  • Habár többségében finom szemcséjű készítményeket dobnak piacra a gyártók, nem árt odafigyelni arra, hogy bőröd érzékenységének megfelelő típust válassz.

Használj természetes összetevőkből készült testradírt!

Összetételüket tekintve, számos cég fejlesztette már tökélyre az arc- és testradírokat. A legnépszerűbb típusok természetes alapanyagú hámlasztó gyöngyökként a tengeri sót, a cukrot, a barack és bizonyos diófélék magőrleményeit tartalmazzák, hogy kíméletesen ápolhassák a bőrfelszínt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés