A tökéletes bőrt nem adják ingyen. Azért, hogy feszes és sima legyen, mindennap tenni kell. A bőség zavarában ugyanakkor nehéz eligazodni, hiszen manapság a piac dugig van testradírral. Ám, ha a szívedhez közelebb állnak a házi kencék, az adalékanyagokat pedig inkább száműznéd az életedből, mutatunk egy pofonegyszerűen elkészíthető, sokoldalúan felhasználható, na és persze hatékony bőrmegújító, feszesítő receptet. És, hogy mi a legjobb az egészben? Például, hogy a legtöbb hozzávaló jó eséllyel már most is ott figyel a konyhában.

hirdetés

Bőrfeszesítő, házi testradír

  • friss kávézacc
  • barna cukor
  • olívaolaj

Csodálatos módja ez a megmaradt kávézacc hasznosításának, a kávés bőrradírozás – erős koffeintartalma miatt – pedig kifejezetten ajánlott. Merthogy magas antioxidáns-tartalmú, ennélfogva lassítja a bőröregedést, késlelteti a ráncosodást, és regenerálja a sejteket. Akkor sem kell aggódnod, ha érzékeny vagy problémás a bőröd, a kávés bőrradír ugyanis gyulladáscsökkentő is.

A cukros kenceficék dörzsölő hatása szintén áldásos, a sóval ellentétben viszont nem szárítják ki a bőrt. Ha szép arcbőrre vágysz, zsíros bőr esetén hetente, míg száraz bőrnél kéthetente kell alaposan leradírozni. Így a felületi ráncok kevésbé látszódnak, ahogy a hidratálók is jobban felszívódnak.

Az sem véletlen, hogy az olívaolaj gyakori összetevője a természetes szépségápolóknak, hiszen bőrfiatalító, regeneráló, vízmegtartó képességének köszönhetően puhává varázsolja a bőrt, magas E-vitamin-, kollagén- és antioxidáns-tartalma pedig elősegíti a sejtek újjáépülését, és késlelteti a ráncosodást.

Nagyjából két evőkanálnyi olívaolajhoz keverj fél csésze kávézaccot és két-három maroknyi barna cukrot. A kence akkor lesz igazán hatásos, ha a cukor nagyobb arányban szerepel az olajnál. Vidd fel a bőrödre körkörös, masszírozó mozdulatokkal, lehetőleg borotválás előtt, mert ettől kitisztulnak a pórusok, és felpuhulnak a szőrszálak.

Célszerű hetente egy-két alkalommal beiktatni a műveletet, a legjobb terep ehhez a fürdőkád, ahol könnyedén leöblítheted langyos vízzel. Nagyjából három hét után a bőr feszesebb, simább és puhább lesz, mint korábban.

  • Megosztás: