A sarok, a talp és a lábkörmök ápolása nem csak akkor fontos, ha a lábfej előtérbe kerül a szandálban. Videóból lesheted el a tökéletes pedikűr lépéseit.

hirdetés

A berepedezett sarok, és a talpakon itt-ott felbukkanó bőrkeményedés nem csak esztétikailag zavaró probléma, ezért érdemes megfelelő ápolással megelőzni a kellemetlenségeket.

A megvastagodott bőr ugyanis fájdalmakhoz és fertőzésekhez vezethet. Az elszarusodott réteg rontja a bőrszövet oxigén- és vérellátását, ezáltal nem tud regenerálódni. Ennek az ördögi körnek néhány egyszerű házi praktikával véget vethetsz.

Pedikűr otthon: így oldd meg a sarok, a talp és a köröm ápolását!

A műveletet lábfürdővel kezdd, ami egy fárasztó nap végén kifejezetten lazító, feszültségoldó tevékenység tud lenni. A lábáztatás nemcsak a felhám felpuhítására alkalmas, hanem egy ősrégi méregtelenítő módszer, ami a kitágult pórusokon keresztül segít megtisztítani a bőrt a toxinoktól, ezáltal javítja öngyógyító folyamatait.

Az Epsom-só, vagy más néven keserűsó felgyorsítja a méreganyagok távozását, ugyanakkor nyugtatóan hat a szervezetre, vagyis csökkenti a szorongást. Egy edény meleg vízben keverj el három kanál keserűsót, és nagyjából fél órán keresztül élvezd a lábáztatást.

 

Utána öblítsd le tiszta vízzel a lábfejed, töröld szárazra, és láss neki a talpreszelésnek. A magnézium-szulfát, vagyis Epsom-só enyhén kiszárítja, ugyanakkor felpuhítja a bőr felületét, ezáltal az elhalt hámrétegek könnyebben eltávolíthatók. Keserűsó gyógyszertári és bio webáruházakban egyaránt kapható.

Miután eltávolítottad a megkeményedett bőrt, öblítsd le a lábad, majd dörzsöld át olajos testradírral. A videó készítője ugyan nem osztotta meg a spéci bőrradírjának receptjét, de, ha akad otthon kókuszolaj, esetleg jojoba-, avokádó- vagy olívaolaj, cukor hozzáadásával remek bőrradírt készíthetsz.

A körömágy ápolásához érdemes a videóban szereplő, megfelelő eszközöket használni. Az eszközöket fertőtlenítsd alkohollal, mielőtt hozzálátnál a pedikűrözéshez. A száraz bőrt körömápoló olajjal puhítsd fel – a bőrradírhoz használt olaj is megteszi, ha nincs kéznél más.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés