A nyári hónapokban gyakran lemondunk testünk állandó hidratálásáról, hiszen az izzasztó hőségben senki nem vágyik plusz hidratálásra, esetleg a testápoló után maradt ragacsos érzetre.

Pedig hidratálásra mindig szüksége van a bőrnek, így nyáron sem érdemes lemondani róla. A nehéz testápolók helyett kiváló alternatíva lehet a testolaj, ami igazi spa-élményt varázsol a fürdőszobába.

Finom illata mellett nagyon jól hidratál, hiszen molekuláris összetételének köszönhetően sokkal könnyebben jut keresztül a bőrsejteken, mint egy átlagos testápoló. Táplálja a bőr hidratálásáért felelős lipideket, és mélyen a bőrbe zárja a nedvességet. Emellett bőrpuhító tulajdonsága is van természetes, lágyító összetevőinek köszönhetően.

Olyan testolajat válassz, ami természetes növényi olajakat tartalmaz legnagyobb százalékban. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy az összetevők listáján azok szerepelnek az első helyeken. Az olajat még enyhén nedves bőrre kell felvinni, lehetőleg fürdés után, így könnyebben beszívódik a bőrbe.

A száraz olaj viszont kivétel, mivel ezek többsége multifunkcionális, tehát a hajra, bőrre, arcra egyaránt lehet kenni, nagyon hamar beszívódik. Ha tehát ilyen típusú terméket választasz, rögtön felkenheted a kezelni kívánt testfelületre.

A galériában összegyűjtöttük a legjobb testolajakat, melyeket bátran kipróbálhatsz, nem fogsz csalódni!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés