A diófalevél teát előszeretettel alkalmazza a népi gyógyászat, hiszen belsőleg és külsőleg is számos jótékony hatása ismert. Nagyon szépen ápolja például a hajat, így a következő hajmosás alkalmával érdemes kipróbálni a főzetéből készült tonikot.

A diófalevél tea erősíti és fényessé teszi a hajat

A diófalevél nagyon erős gomba,- féreg-, baktérium- és vírusölő tulajdonságú, nem hiába pusztítja ki az aljnövényzetet a diófa alatt. Az emberi szervezetre sokkal kíméletesebben hat, de gyulladáscsökkentő hatását így élvezhetjük.

Nyugtatja a fejbőrt, csökkenti a gyulladást és a viszketést, így korpásodás ellen kiváló. A fejbőrön jelentkező ekcémát is szépen kezeli, tonizáló hatásának köszönhetően helyreállítja a bőr pH-értékét. Vérkeringést serkentő hatású, így a hajhagymák növekedését felerősítve hajhullás ellen is alkalmazható. Erősíti, fényesíti, dúsítja a hajat, sőt még színezőként is beválik.

Enyhe vöröses árnyalatot ad a hajszálaknak, így a sötét hajúak ebből a célból is használhatják. Világos hajúak óvatosan alkalmazzák, hacsak nem szeretnének változtatni –átmenetileg- a hajszínükön. A tonikhoz egy főzet diófalevél teára van szükség, amit langyosan, vizes hajra kell önteni a hajmosás utolsó lépéseként. Néhány percig masszírozd így a fejbőrt, kiöblíteni nem szükséges. A tonik tetszés és igény szerint alkalmazható hajmosások alkalmával.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés