A leborotvált haj még manapság is nagyon merésznek tűnik, pedig egy ideje már hódítanak az extrém rövid frizurák. Demi Moore és Charlize Theron megmutatták, hogy a hosszú lobonc nem feltétlenül szükséges a nőies megjelenéshez.

hirdetés

A hosszú haj évtizedekig egyet jelentett a nőiességgel. A hatvanas években az előkelő hölgyek azonnal felszisszentek, amikor meglátták a vagány és játékos Twiggy-t a szexi kis pixie-frizurájával. A manöken egy szempillantás alatt bebizonyította, hogy még a kurta tincsek sem szabnak gátat a nőiességnek.

A rövid haj apránként megvetette magát a trendek között, és manapság már sokan választják a rövidebb fazonokat. A legtöbb vágás rendkívül praktikus, a modern technikáknak köszönhetően pedig sokkal dúsabbnak láttatják a tincseket, ezért vékony szálú haj esetén kifejezetten jól jönnek. Ám hiába alakultak át az irányzatok, a nagyon kurta fazonokat sokan mégsem merik bevállalni.

Demi Moore leborotvált fejbőrrel is feltűnést keltett

Természetesen mindig is voltak merész hölgyek, akik nem ijednek meg, ha a fodrász ollója egy kicsit megszaladt, vagy épp hogy ők kérték az extrán rövid vágást. Manapság már a leborotvált haj sem számít kirívónak, hiszen csupasz fejbőrrel is lehet elképesztően nőies a megjelenés.

 

Ezt csak tovább erősítik a hírességek, akik legtöbbször egy-egy szerep kedvéért váltak meg a hosszú loboncuktól. Ám ettől nem váltak kevésbé szexivé. Mosolyogva pózoltak a fotósoknak és bevállalták a merész ruhákat. Van, akinek még erre sincs szüksége, Sinéad O’Connor évtizedek óta kopasz, ettől válik igazán önazonossá.

A hajtalan fejbőr tehát nem vesz el a nőiességből, hiszen az belülről fakad. A pozitív kisugárzás és a magabiztosság nagyban hozzájárulnak a küllemhez. Szerencsénkre manapság már nem társadalmi elvárás a hosszú haj, ezért ha valaki elég bátor, akkor pillanatok alatt megszabadulhat a loboncától.

Részben a bevállalós hírességeknek is köszönhető, hogy átalakult a szépségideálról alkotott kép, és manapság már egy modellnek sem kötelező hosszú tincsekkel rendelkeznie. Ennek köszönhetően megnyíltak a kapuk az olyan tehetséges fiatal lányok előtt, akik valamilyen betegség miatt elveszítették a hajukat. A pozitív változás rendkívül üdítő, hiszen ezzel erőt adnak a hétköznapi nőknek, és már azok is bátrabban lépnek ki az utcára haj nélkül, akik valamilyen egészségügyi ok miatt nem rendelkeznek hosszú frizurával.

 

Kiemelt kép: Kevin.Mazur/INACTIVE / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés