Kipróbáltuk a Lush széles körű kínálatának egyik legikonikusabb termékét, a szilárd sampont. A különleges hajmosási procedúra sokkal élvezetesebbnek és praktikusabbnak bizonyult, mint gondoltuk, és a hajunk sem bánta meg a samponcserét.

hirdetés

A Lush kézzel készült kozmetikumaitól már megszokhattuk, hogy többségében természetes összetevőket tartalmaznak, a készítményeket pedig nem tesztelik állatokon. A cég legfőbb alapanyagai között a gyógynövények, növényi olajok és gyümölcsök szerepelnek, termékei előállításánál és csomagolásánál pedig a zöld gondolkodást is fontosnak tartja.

A samponkorongok egyik legnagyobb előnye, hogy csomagolás híján, nem keletkezik műanyagszemét, mint a flakonos hajápolók esetében. Az elmúlt 14 évben a Lush 47 millió szilárd sampont adott el, ezzel pedig 141 millió műanyagflakon gyártását sikerült elkerülniük, ami 3400 tonna műanyagot jelent.

Első tapasztalat: tovább tart a szilárd sampon, mint a folyékony változata

A korongok azzal is nagyon meggyőztek engem, hogy még spórolni is lehet egy ilyen darab beszerzésével. Ugyanis egyetlen termék három közepes méretű műanyagdobozos sampon megvásárlásával egyenlő, mivel legalább 80 hajmosásra lehet felhasználni. Ezáltal sokkal tovább kitart számomra a szilárd sampon, mint a folyékony változata.

 

Bár eltérnek a szokványos samponoktól, a szilárd hajtisztítók esetében is lehetőség van hajtípusnak és hajproblémáknak megfelelően választani terméket. A Lush felajánlásával, mi is válogathattunk a széles kínálatból.

Egy korong 80-100 hajmosásra elég

Mivel világ életemben folyékony halmazállapotú tisztálkodási szereket használtam, nagy érdeklődéssel vettem a kezembe életem első szilárd halmazállapotú samponját. Az a típus vagyok, aki még a kézmosásra is a nagy kiszereléses folyékony kézmosót veszi meg, hogy elkerülje a szappanlerakódásokat.

Éppen ezért, kíváncsian vártam, hogy az első szappanszerű kozmetikumom milyen hatással lesz majd a hajamra. Az első tapasztalatom az volt, hogy nem csak üres ígéret a legalább nyolcvan hajmosásra elegendő kiszerelés. A termék valóban gazdaságos, sokkal kevesebb fogy belőle egy használat során, mint a folyékony társaiból.

A szilárd sampon felfrissíti a fejbőrt, és eltávolít minden szennyeződést a hajszálakról

A Lush samponkorongok többféle típusban, illatban és színben megvásárolhatóak. A márka ugyanis különböző természetes összetevők használatával számos hajat és fejbőrt érintő problémára nyújt megoldást termékeivel. Korpásodásra hajlamos fejbőrrel rendelkezem, ezért a Soak and float nevű készítményt választottam magamnak. Ez a korong ugyanis értékes borókaolajat tartalmaz, ami csodásan megnyugtatja az irritált fejbőrt. Az olajat régóta használják pikkelysömör, korpa és ekcéma kezelésére a fejbőrön, így az időnként felmerülő égető, viszkető érzetet is enyhíteni tudja.

 

Már az első használatnál látható vált, hogy a korong tele van rózsa- és körömvirágszirmokkal. Emiatt az illata is olyan érzést keltett bennem, mintha egy virágmező kellős közepén mosnék hajat. A teljes korongon pedig azt vettem észre, hogy apró kukacszerű elemekből áll.

Később értesültem róla, hogy ez azért van így, mert amikor a kilencvenes években a laboratóriumokban ötleteltek a Lush szakemberei, akkor nem sampont szerettek volna előállítani a “kukacszappannak” becézett korong létrehozásának pillanatában. Minden terv ellenére viszont végül mégis ez lett a forradalmi ötlet vége, ezért néznek ki ma így a szilárd samponok.

Így használd a korongokat

A korongokat finom mozdulatokkal, nedves hajon kell végigsimítani párszor, hogy az ápoló összetevők feloldódjanak. Használatakor aggodalmam, miszerint nehezen fogom tudni bekenni vele az egész fejtetőmet, rögtön tovaszállt. Ahol hozzáértem a szappannal a hajamhoz, ott néhány masszírozó mozdulat után egyhamar habtenger keletkezett.

A hajmosásnál mindig ügyeltem arra, hogy a habból mindenhova kerüljön. Különös tekintettel voltam a tarkómra, ugyanis a melegben ott könnyebben megizzad a fejbőr. A sampon lemosása után nem érzékeltem ragacsos tapintást, és a hajam is kellemesen lágynak hatott. Végezetül a Lush egyik szilárd hajbalzsamját használtam, amit pár perc várakozási idő után leöblítettem bő vízzel.

Már egy-két hét elteltével is érezhető volt, hogy a fejbőröm nem feszült annyira, a bőrszárazságom és a korpám is enyhült. Illetve a nagy meleg ellenére sem zsírosodott kétszer olyan gyorsan a hajam, mint ahogy az lenni szokott nyáron. A korongból mindeközben szinte alig kopott valami. A hajamon továbbá megfigyelhető volt, hogy az ápoló hatóanyagokban bővelkedő termék sokkal könnyedebbé tette a tincseimet, és a természetes hullámaimon is dobott egyet.

Plusz tipp!

A pucér korongok csomagolásmentesen érkeznek meg a vásárlókhoz, mégis célszerű valamibe belehelyezni őket, amíg megszáradnak. Ez azért is fontos, mert így nem hagy szappanfoltokat a termék maga körül. Továbbá, ha nem éri víz folyton a fürdőkád mellett, akkor tovább kitart, mert nem mállik szét. A Lush praktikus fémből és parafából készült dobozkákat állított elő tárolási célra, melyekkel akár kényelmesen utaztatni is lehet a samponokat, sőt, vízmentességükből kifolyólag még a repülőn sem okoz gondot a szállításuk .

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés