A szempilla-hosszabbítás nem feltétlenül kelt művi és mesterkélt hatást, ha a megfelelő módszert választod.

hirdetés

Az elmúlt években durva túlkapásokkal lehetett szembetalálkozni az utcán és az interneten egyaránt, ugyanis a műszempillák abszolút meghódították az aktuális trendeket. Szerencsére manapság már inkább a természetes, könnyedebb hatás a nyerő, s bármilyen hihetetlenül hangzik, a művi megoldás is lehet naturális hatást keltő.

Nem mindegy azonban, hogy milyen verziót választ az ember lánya. A piac rengeteg opciót kínál, és cseppet sem egyszerű eligazodni a műszempillák útvesztőjében. A pillák építése több célt szolgálhat, például a meglévő pillák vastagítása, hosszabbítása, dúsítása egyaránt kivitelezhető a többdimenziós megoldásokkal.

 

Miért előnyös a szempilla-hosszabbítás?

A hosszú, dús pillák abszolút fokozzák a vonzerőt, ez talán nem is kérdéses. Az már egy másik téma, hogy a látványos, legyezőszerű hatást hogyan lehet a legegyszerűbben elérni. A legtöbben valószínűleg spirállal ügyeskednek reggelente a tükör előtt, míg mások festésre járnak, vagy épp saját maguknak festik éjfeketére a fakó, alig látható szempillájukat.

A szempilla-hosszabbítás tartós és szemmel látható változást ígér, persze csak akkor, ha profi szakemberre bízod a procedúrát. A felragasztható pillák hatalmas előnye, hogy semmiféle spirállal való vacakolásra vagy festegetésre nincs szükség, amint kinyitod a szemed, már ragyogó tekintettel indulhatsz el otthonról, mindenféle pepecselés nélkül.

Nincs spirál, ami elmosódjon, nem kell a leperdülő fekete festéket mosogatni az arcról, miközben a tekintet továbbra is fókuszban marad. Ezzel sok-sok időt spórolhatsz sminkeléskor.

Ilyen típusok közül válogathatsz

Azt eldönteni, hogy kellenek-e pluszpillák, vagy sem, a legegyszerűbb lépése a folyamatnak. Sokszor még azok is rászánják magukat, akik teljes mértékben elzárkóznak a művi megoldásoktól, hiszen a legújabb, legprofibb eljárások már hihetetlenül természetes hatást kölcsönöznek.

A kozmetikus vagy szempillastylist minden esetben alaposan kifaggatja a vendéget, hogy mi az elképzelése. A pillák hossza, íve egészen eltérő lehet, de a természetes szempillák állapota és minősége is befolyásoló tényező a döntésben.

A klasszikus műszempilla-építés a legelterjedtebb technika, ilyenkor egyenként helyezik fel a szálakat a pillákra, hosszabbítás, illetve dúsítás céljából. A volume eljárás során több műszempillát helyeznek fel egyetlen eredeti pillára, így a szálak mennyisége is megnő. A mega volume technikával tulajdonképpen már feltűnően művi hatást lehet elérni, hiszen ötnél is több szál műpilla kerül fel egyetlen hajszálvékony valódi szempilla helyére. Gyakran ez már a természetes megjelenés rovására megy, a dúsítás során érdemes a szemek formáját is figyelembe venni. A cél az, hogy messziről nézve ne a szempillák legyenek az arc legszembetűnőbb részei, hanem inkább a szemek tűnjenek fel elsőként.

Tulajdonképpen már mindenféle verzió elérhető, lehet hallani 1D-s, 2D-s, de még 6D-s szempillákról is. Az, hogy hány dimenziós pillát kér a vendég, azt jelenti, hogy hány műszál kerül felhelyezésre egy darab természetes pillára. Érdemes már előzetesen rákeresni, hogy melyik milyen hatást kelt.

A szempilla-hosszabbítás, attól függően, hogy melyik típusra esik a választás, másfél-két órát vesz igénybe. Az első alkalom mindig hosszabb, a későbbi találkozók alkalmával csupán töltésre van szükség, amely egy-másfél óra alatt készül el.

A pillák általában egy hónapot bírnak, így havonta célszerű pótlásra menni a kozmetikushoz. Hogy milyen gyakorisággal szükséges pótolni őket, leginkább azon múlik, milyen gyorsan cserélődnek a természetes szálak, ami egyénenként teljesen eltérő lehet.

 

A műszempilla hátrányai

A szempilla-hosszabbítás egyik hátránya, hogy drágább, mint a házi megoldások. Persze ez attól is függ, hogy ki milyen árkategóriában vásárol szempillaspirált vagy szempillafestéket, de általánosságban elmondható, hogy egy természetes hatású műszempilla nem két fillér, és az sem tart örökké.

Az ára mellett azt is figyelembe kell venni, hogy nem mindegyik opció nyújt naturális, vonzó, legyezőszerű hatást. Némelyik abszolút művinek és mesterkéltnek láttatja a pillákat, hosszú távon akár kényelmetlenné és zavaróvá is válhat.

Cseppet sem mindegy, hogy milyen anyagokkal dolgozik a szakember. Vannak olyan ragasztók, amelyek irritálhatják a szemedet, de rosszabb esetben akár a saját, természetes pilláid is kárát láthatják a szempilla-hosszabbításnak. Minden esetben célszerű alaposan utánajárni, hogy kire bízod a folyamatot.

Utólag is ápolni kell

Azon túl, hogy szép és látványos, neked is van egy kis dolgod, ha valóban tartós és üde hatást keltő pillákat szeretnél. Mindennap mosni kell a szempilla területét ahhoz, hogy hosszasan élvezhesd a nőies, legyezőszerű látványt. Az olajos termékeket, például az olajos lemosót, azonban érdemes kerülni.

Ami pedig a legfontosabb tanács, hogy semmiképp ne tépkedd, dörzsöld a pilláidat, illetve a szempillaspirált dugd el a szekrény mélyére, nem lesz szükséged rá!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés