Nem csoda, ha manapság sokan úgy érzik, hogy a szemöldök sminkelése kész művészet! Sok elrontott, túlrajzolt alkotás jön velünk szembe az utcán, pedig a kevesebb több elvét betartva, nem nagy ördöngösség esztétikus eredményt elérni.

Bár szerencsére már lecsengőben van az eltúlzott szemöldökárnyalás, amit az Instagram önjelölt sminkesei indítottak útjára, azért még nem koptak ki teljesen a köztudatból a szemöldök vonalán túlfutó hangsúlyozási sminktechnikák.

A szemöldök megvastagítása ugyanis nem egyenlő azzal, hogy éles vonallal körberajzoljuk, ennél egy picit rafináltabbnak kell lenni a finom összhatás kedvéért.

Szemöldök sminkelése : profi tippek és hibák

Kedvenc sminkesünk, Ali Andreea egy videóban foglalta össze a természetes hatású, sűrű szemöldök titkát. Arcának bal felén azt is megmutatja, melyek azok a tévedések, amiken legtöbbször elcsúszik a művelet.

 

Először egy ecsettel beméri, hogy meddig fusson a szemöldök íve, és azt, hol szorulnak némi dúsításra a gyérebb szálak. Ferde élű, lapos ecsettel, és szemöldökszínező porral dolgozik, hogy megőrizze a natúr hatást. Jól látható a videóban, hogy a szemöldökdúsító művelet nem egyenlő annak átsatírozásával.

A sminkes lefésüli a szálakat, majd a tövükhöz ütöget egy kis festékport, amit gondosan eltisztáz. Szemöldökkefével többször átfésüli a szálakat, hogy ne maradjanak egyenetlen festékfoltok, melyek feltűnően megülnek a szálak tövében. A bal szemöldökét szándékosan eltúlozza, a leggyakoribb hibákat elkövetve. Láthatóan éles kontúrt kap, és teljesen megváltoztatja az arc arányait. A finom hatású szemöldöksmink ellenben, megnyitja, és lágyítja a tekintetet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés