Ez az ínycsiklandozóan finom emésztésserkentő turmix szuper hatással van a szervezetre, a cseresznye zamata teszi igazán különlegessé. Feltölt vitaminokkal, frissít, és még az édességet sem fogod kívánni!

hirdetés

A cseresznyeszezont nem sokáig lehet élvezni, ám ilyenkor, amikor amikor naponta megízlelhető a fekete szemű, édes ízű gyümölcs, mindenképpen célszerű alternatív recepteket kipróbálni. Persze, önmagában csipegetve is hihetetlenül finom és frissítő tud lenni, ám a reggeli turmix részeként még különlegesebbé teszi a napindítást.

Igaz, hogy egy krémes ital bármiből készülhet, hiszen a fagyasztott gyümölcsöknek köszönhetően mindig bevetheted a kedvenceidet, azért a nyári szezonban célszerűa friss idénygyümölcsöket előtérbe helyezni. A cseresznye remek vitaminpótlás a nagy melegben, s bár sokan nem figyelnek erre, ilyenkor legalább annyira fontos a fokozott vitaminbevitel, mint a téli náthaszezonban. Az izzadás következtében nem csak ásványi sókat veszít a szervezet, a különböző nyomelemek és vitaminok szintén gyorsabban távoznak a szervezetből, viszont tudatos, egészséges étkezéssel könnyedén lehet kompenzálni a folyamatot.

 

A cseresznye A-, B-, C-, valamint E-vitaminban dúskál, igazi antioxidáns-bomba. Rostban és tápanyagokban gazdag, ezáltal fantasztikus hatással van az emésztésre, beindítja a belassult anyagcserét és elűzi a letapadt méreganyagokat, salakanyagokat. Szuper vízhajtó hatása miatt szintén sokan szeretik, a nyári szezonban különösen jól jön, hogy megszabadít a feleslegesen visszatartott folyadéktól.

Remekül passzol a diétás étrendbe, ráadásul nagy része víz, ennélfogva kánikulában szuperül hidratál. Bár roppant édes, amikor megérett, glikémiás indexe igencsak alacsony, nem dobja meg a vércukorszintet. A cseresznyealapú turmix csökkenti az édesség utáni sóvárgást.

A turmix csak négy hozzávalóból áll, egyáltalán nem nehéz összedobni, gyakorlatilag pár perc alatt elkészül. Tényleg megéri a magokkal bajlódni, talán már érdemes előzetesen, este előkészíteni a cseresznyét, hogy reggel lendületesebben haladj az ízletes ital elkészítésével. A videóban lépésről lépésre láthatod a krémes ital receptjét.

 

Így készül a zamatos emésztésserkentő turmix

Hozzávalók

  • 1,5 bögre cseresznye
  • 1 db banán
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre almalé

A cseresznye frissen az igazi, ám ne felejts el megszabadulni a magoktól! A banánt vágd apró darabokra, majd mindkét gyümölcsöt helyezd a turmixgépbe. A joghurt bármilyen lehet, a recept szerint vaníliás görög joghurtra van szükség, azonban bátran használhatsz növényi verziót is. Ízesítetlen joghurt esetén spékeld meg a turmixot egy kis vaníliaaromával.

Az almalé lehetőleg 100%-os legyen a rostbevitel miatt, de ha nincs, a szűrt változat éppúgy megfelel a célnak. A legjobb, ha hozzáadott cukortól mentes verziót választasz. Miután minden alapanyag bekerült a gépbe, krémesítsd őket addig, míg selymes állagot nem kapsz. Ha egy kicsit megbolondítanád az ízélményt, egy-két mentalevelet adagolj az italhoz, ennek köszönhetően a frissítő nyári hangulat még markánsabbá válik a turmix fogyasztásakor.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés