Bár eddig nem úgy tűnik, hogy 2020 az egyszerűségről szólna, smink tekintetében most mégis egy pofonegyszerű, ám annál hatásosabb trend kerül fókuszba. Ehhez másra nem lesz szükség, csak egy vörös rúzsra.

Az év sminkje: vörös rúzs és natúr arc

Szó szerint, ugyanis a New York-i divathéten a vörös ajkaké volt a főszerep, minden más csak mellékes, szinte alig észrevehető volt a sminkben. Ha már a viktoriánus kor ilyen mélyen meghatározza idén a divatot, a sminkmesterek is úgy döntöttek, ihletet merítenek a múlt egy másik korszakából: a vörös ajkak koncepcióját a korai spanyol barokk portrék inspirálták.

Sok női portrén megfigyelhető a hamvas, üde arcbőr, a hangsúlyos szemöldök és a vörös ajkak. A kifutókon pontosan ezt imitálták, a ragyogóan hidratált bőr és a dús szemöldök mellett a piros különböző árnyalataiban pompáztak az ajkak. Ennél egyszerűbben nem is lehetne megoldani a sminket, ráadásul azonnal feldobja a megjelenést anélkül, hogy sokat kéne bíbelődni a tükör előtt.

Egy jó vörös rúzsra mindig számíthatsz, amivel azonnal elegánssá és nőiessé teheted a megjelenésed. Igazi jolly joker, aminek idén tavasszal mindenképpen a táskádban a helye.

Képek: Getty Images, Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés