Shirley MacLaine filmjei már klasszikusnak számítanak, hiszen rengeteg híres alkotásban mutathatta meg sokoldalú tehetségét. A 87 éves színésznő a hatvanas években valóságos stílusikon volt, a hölgyek imádták az összeállításait, különösen a csinos pixie frizuráját, amely most ismét divatos.

hirdetés

Shirley MacLaine mondhatni sztárnak született: imádott táncolni és énekelni, már gyerekként balerinának készült. Ezután Broadway-darabokban szerepelt. A filmvásznon 1955-ben debütált, Alfred Hitchcock Bajok Harry-vel című alkotásában szerepelt először. Az alakítása rögtön megnyerte a kritikusokat, hiszen már a következő évben Golden Globe-díjat kapott.

A színésznő karrierje ezután valósággal szárnyalt, olyan művekben szerepelt, mint a 80 nap alatt a Föld körül, az Acélmagnóliák vagy a Becéző szavak. Utóbbiért 1983-ban Oscar-díjat kapott. Shirley MacLaine valóságos ikonnak számított a hatvanas években, hiszen rengeteg alkotásban szerepelt, így a nők lépten-nyomon találkoztak a bájos arcával.

Shirley Maclaine pixie frizurája formálta a divatot

A hatvanas években a nőies frizurák számítottak népszerűnek, amelyek többnek, dúsabbnak mutatták a hajtömeget. Ám a gondosan beszárított hajviseletek mellett megjelentek a rövid pixie-k, ezek izgalmat csempésztek a megjelenésbe.

Shirley MacLaine is rajongott ezért a rövid fazonért, olyan sokszor mutatkozott vele a vásznon, hogy valóságos divathullámot indított el. A fodrásza a tincseit egészen apróra nyisszantotta, majd a vágást kiegészítette egy frufruval.

Bár a fazon elsőre kisfiúsnak tűnik, a valóságban mégis roppant nőies. A 87 éves színésznő elképesztően magabiztosan tudta viselni, merésszé, bevállalóssá vált tőle. A pixie többnek mutatja a hajtömeget, ezért vékony szálú haj esetén különösen praktikus ez a vágás.

A sokszínű frizuradivatnak köszönhetően ismét előkerült a sikkes pixie, ami egyszerű, ám mégis nagyszerű variációnak számít. A legnagyobb előnye, hogy nem kell vele sokat bajlódni, vagy órákon keresztül a tükör előtt ácsorogni. Már egy egyszerű beszárítással is mutatóssá válik a megjelenés, ha szeretnéd, hajvasalóval varázsolhatod egyenessé a tincseket.

Mivel idén hódít a természetesség, ezért azt sem gond, ha nem áll minden hajszál tökéletesen. A kuszább verziók egyaránt hódítanak. A frufruval is kedvedre trükközhetsz, növesztheted kicsit hosszabbra, ebben az esetben könnyen oldalra tűzheted. A színésznő frizurája tehát bő hatvan évvel később is frissnek, modernnek hat.

 

Kiemelt képek: Silver Screen Collection / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés