Az olajos hatású hajtövek csapzottnak, gondozatlannak mutatják a frizurát, így esztétikailag is roppant zavarók. A felborult faggyútermelés mögött gyakran egy ördögi kör áll, avagy minél sűrűbben jelentkezik a probléma, annál gyakoribb a hajmosás.  Ha nem látsz kiutat ebből a körforgásból, érdemes olyan samponok közül válogatni, melyeket speciálisan zsíros hajra fejlesztettek ki.

hirdetés

A gyorsan zsírosodó tincsek problémáját számos mítosz lengi körül. Vannak, akik szerint a gyakori hajmosás a megoldás, míg mások szerint minél ritkábban kell tisztítani a hajkoronát, hiszen a fejbőr túltisztítása generálja a kellemetlen tüneteket. A zsíros haj nem csupán esztétikailag lehet zavaró, a magabiztosságot éppúgy rombolja.

Az összetapadt, lelapuló tincsek ápolatlan hatást keltenek, a frizura pedig elveszíti a volument. Ráadásul a legtöbben kész tortúraként élik meg a zsírosodás miatti állandó hajmosást. Így a szépségápolás már inkább kínlódássá alakul, mintsem egy lélekemelő énidővé.

Számos olyan, percek alatt elkészíthető frizura van, amivel remekül el lehet takarni a zsíros töveket, ám ez nem minden esetben jelent megoldást. Hosszú távon érdemes a valódi okok után nézni, valamint megtalálni azt a sampont, ami nem csupán kíméletesen tisztít, de a faggyútermelést is megfelelően szabályozza.

Hatékony samponok zsíros hajra: garantáltan segítenek a problémán

A hajmosás kitolása pár nappal nem feltétlenül jelent megoldást a gyorsan zsírosodó hajnak. Sokkal inkább a különböző samponok között érdemes nézelődni. A gyakori és a ritkább időközönként előforduló hajmosásnak is megvan a maga előnye, illetve hátránya.

A túlzottan sokszor ismétlődő hajmosás még inkább fokozza a faggyútermelést, míg ha sok idő telik el két egymást követő alkalom között, a levegőben szálló szennyeződések megtapadnak a hajon. Így inkább más tényezőkön kell változtatni, a gyakoriságot pedig belőni az arany középútra.

Olyan samponokat érdemes keresni, amelyek mélyen és kíméletesen tisztítanak, miközben a faggyútermelést is szabályozzák és nem szárítják a tincseket.

 

Mielőtt több méregdrága sampon kerülne a kosárba, érdemes végiggondolni, hogy mi okozhatja a problémát. A legtöbb esetben a túlzott faggyútermelés a kiváltó ok, azonban a genetikai hajlam, a vitaminhiány és az életmód éppúgy okozhat gyorsan zsírosodó tincseket.

Nem csupán maga a sampon számít, az sem mindegy, hogy milyen egyéb hajápolási termékek kerülnek fel a tincsekre. Legyen szó hajolajról, balzsamról vagy akár hajformázókról, mindegyik befolyásolja a haj állapotát, és olajos érzetet is okozhatnak.

Az sem mindegy, hogy milyen hőfokú vízzel történik a haj öblítése. A forró víz kiszárítja a fejbőrt, amire a szervezet kapásból a faggyútermelés fokozásával reagál, így egy újabb ördögi kör veszi kezdetét.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés