A tavaszi frizuradivat a jól ismert klasszikusok mellett feleleveníti a kilencvenes évek merészebb, bevállalósabb fazonjait is. A szezon legmenőbb viseletét a Fekete Özvegy színésznője, Florence Pugh mutatja be. A tépett, rövid frizura elképesztően jól áll neki, és még csak sokat bajlódni sem kell vele.

hirdetés

A rövid haj az utóbbi években reneszánszát éli. Ismét előkerültek a sikkes pixie-k, a minifrufruval megbolondított bobok és a shag frizurák. Ezek a fazonok élen járnak nőiességben, ugyanakkor roppant vagányak, merészek. Bár a kurta tincsektől sokan tartanak, az efféle verziók sokoldalúan variálhatóak, és nem vesznek el a nőies kisugárzásból, épp ellenkezőleg.

A szimpla fazonok mellett megjelentek a tépett, rövid frizurák, melyek kevésbé keltenek elegáns hatást, mégis roppant praktikusak. Ezek a vágások volumennövelő hatással rendelkeznek, mivel az eltérő hosszúságúra vágott tincsek optikailag dúsítják a hajat.

Ez a tépett frizura kelti idén a legnagyobb feltűnést: újra divatosak a kusza tincsek

Most egy igazán meglepő frizuratípus bukkant fel a palettán, ami utoljára a kilencvenes években volt divat. A kusza, szélfútta, már-már kócos hatást keltő tincsek biztosítják a volument, és egyúttal stílusossá teszik a fazonkialakítást. A tépett frizurát Florence Pugh mutatta be egy divatfotózáson.

A fiatal színésznő sokáig hosszú, szőke frizurát viselt, a Kisasszonyok című filmben is így láthattuk. Ezért alaposan meglepett mindenkit, amikor megszabadult a loboncától és rövid fazonra váltott.

 

A színésznő egy hosszabb pixie-t vágatott, ám a tincseket nem igazították teljesen egyformára. Így megjelennek benne az eltérő hosszúságú rétegek, melyek összességében többnek mutatják a hajtömeget.

 

Ez a laza frizura nem igényel precíz, modoros formázást. Nem baj, ha a tincsek az égnek merednek, kicsit belelógnak a szembe, ettől hihetetlenül merésszé, vagánnyá válik az összkép.

Florence hajtöveit nem szőkítették ki, hanem meghagyták barnán, mintha lenőtt frizurát viselne. Így az egész megjelenése nemtörődöm hatást kelt, miközben egy nagyon sikkes és magabiztos nő képe bontakozik ki előttünk.

 

A tépett frizura ebben a formában is hihetetlenül sikkes lesz. Az idei divat szerint, ha rövid a hajad, akkor nem kell azonnal a fodrászhoz rohannod, amikor kissé lenő a fazon. A szélfútta, réteges hatást pedig a kusza formázással is erősítheted.

A legjobb benne, hogy elképesztően könnyen elkészíthető, mivel csak egy fésűre, kevés hajzselére, esetleg waxra vagy lakkra lesz szükséged. A tincseket kedved szerint rendezgetheted, készíthetsz belőlük frufrut vagy akár égnek is meredhetnek.

 

Az extrán nőies hatás érdekében kiegészítheted bármivel, viselhetsz hozzá ékszereket, vagy készíthetsz feltűnő sminket. Így még dögösebb lesz a tépett frizura.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Collier Schorr / J. Crew. 

  • Megosztás:
hirdetés