Az ázsiai országokban régóta használják a természetes alapanyagokat a szépségápolásban. A reishi gomba bőrszépítő erejét már évszázadokkal ezelőtt felismerték, és nálunk is egyre elterjedtebb a növényből kivont hatóanyag.

hirdetés

Az ázsiai országok szépségápolás terén még mindig az élen járnak, hiszen a nők rutinja csupa szuperhatóanyagból áll, amelyek legtöbbször a természetben is előfordulnak. Manapság egyre nagyobb hangsúlyt helyeződik a hibrid bőrápolásra és hagyományos növényi összetevőkre.

A gomba az egyik legkiválóbb fehérjeforrás, rengeteg vitamint tartalmaz, amelyek közül a legjelentősebb a B3-vitamin, vagyis a niacin. A vízben oldódó vegyület valódi öregedésgátló fegyver, sokféle antioxidánssal, melyeknek gyulladáscsökkentő hatását is köszönheti. Nem véletlen, hogy egyre több kozmetikum tartalmazza a növényből kivont hatóanyagot.

A fehérjében gazdag gomba táplálja a száraz bőrt

A reishi gombát vagy pecsétviaszgombát már évszázadok óta alkalmazzák Ázsiában az orvoslás terén. Gyógyítja a fertőzéseket, sok antioxidánst tartalmaz, elűzi a fáradtságot, valamint erősíti az immunrendszert. Önmagában is fogyasztják, de készítenek belőle különféle porokat, kivonatokat. Mivel nagyon erős antioxidánsról van szó, így szinte bérelt helye van a szépségpolcon.

A pecsétviaszgomba béta-glükánt tartalmaz, így hatékonyan védi meg a hámréteget a környezeti károsodásoktól. Segít leküzdeni az oxidatív stressz által okozott károkat, valamint blokkolja a szabad gyökök romboló hatásait. Rendszeres használata helyrebillenti a bőr nedvességtartalmát, és finomítja a ráncok mélységét.

A reishi gomba csökkenti a gyulladást, megnyugtatja az irritált hámréteget, valamint enyhíti a bőrpírt. A pattanások hegeit is képes halványítani, és a pigmentfoltok ellen egyaránt hatékonyan bevethető, mivel blokkolja a tyrosinase enzim működését. Ez az enzim felelős a szervezet melanintermeléséért. Ha a test nagyobb mennyiségben állít elő melanint, akkor ezek a „buborékok” feljutnak a bőrfelszínre, és megjelennek a barnás foltok. Erre a bosszantó bőrproblémára jelent megoldást a pecsétviaszgomba.

Így használd a pecsétviaszgombát

A gombából kivont hatóanyag könnyedén bejut a bőr mélyebb rétegeibe, így nagyszerűen hidratál. Ez nagyban segíti a megelőzést, hiszen a száraz, dehidratált arcbőrön sokkal hamarabb felbukkannak az apróbb barázdák, szarkalábak. Ám az öregedő bőrre is kifejti a hatását, hiszen feltölti nedvességgel a sejteket, ezért idővel sokkal rugalmasabb, frissebb lesz a hámréteg.

Minden bőrtípus számára ideális, hiszen nem tartalmaz irritáló anyagokat. Egyre több készítményben található meg a reishi gombából kivont hatóanyag, ilyen például a Origins Dr. Andrew Weil For Origins Mega-mushroom skin Relief Soothing Treatment bőrápolója. Remélhetőleg, a jövőben még több szérum és arckrém fogja tartalmazni ezt a csodaszert, hiszen nagyszerű hatásai már bizonyítottak.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés