A pigmentfoltok, pattanások után maradt hegek, májfoltok és öregségi foltok nagyon sok embert érintenek, amelyek közös okozója a melanin, vagyis a bőrszínt, a hajszínt, és a szemszínt adó fehérje túltermelődése. A nyár már rég elmúlt, de a hiperpigmentálódással küzdő bőrszövet csak lassan regenerálódik, ezért összegyűjtöttük azokat a kencéket, amelyekkel felveheted a harcot a makacs foltocskák ellen.

A pigementfoltok kialakulásának főbb okai

Elsősorban a genetikai hajlam határozza meg, hogy kit, milyen mértékben érint a sötét foltocskák problémája. Ezen kívül a túlzott napsugárzás következtében jelentkező hatásmechanizmusok, valamint hormonális változások is előidézhetik az elszíneződéseket.

Bár a nyár már rég elmúlt, a napkárosodott bőr még mindig nyögi a következményeit. A pigmentfoltok kialakulása ellen a legtöbbet megfelelő fényvédelemmel tehetünk, hiszen a pigmentáció a napsugárzás ellen védekező bőr reakciója.

A korábban leégett bőrön hónapok alatt kisebb-nagyobb aranybarna, vagy sötétebb pöttyök, foltocskák jelennek meg, melyektől nem könnyű megszabadulni, hiszen a hámsejtek cserélődését követően halványodnak, ami egy lassú folyamat.

Különösen a pattanások után maradt hegekre kell vigyázni, hiszen a sérült bőrfelületen makacs foltok maradhatnak kellő fényvédelem hiányában, vagy akkor, ha megfelelő vitaminok, ásványi anyagok nélkül a gyulladás elhúzódóan gyógyul a felszíni bőrszövet alatt.

Alább összegyűjtöttük azokat a pigmentfolt elleni krémeket, amelyek értékes és különleges összetevőkkel veszik fel a harcot a makacs elszíneződések ellen. Ezen kívül gondoskodnak a bőr puhaságáról, üdeségéről és fiatalságának megőrzéséről is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés