Pamela Anderson a kilencvenes években volt karrierje csúcsán, szinte nem volt olyan magazin, amiben ne jelent volna meg a nőies alakja, öltözéke, sminkje vagy frizurája kapcsán. A férfiak bomlottak érte, a nők pedig a szépségtrükkjeire voltak kíváncsiak. Bár a szőke szeximbólum inkább egy túlidealizált kép megtestesítője volt abban a korszakban, és nem azokat a külső értékeket képviselte, amelyek szembejöttek az emberrel az utcán, a retró trendek fellángolásával ismét foglalkozni kezdtek a stílusával, külsejével. A Pamela-láz újra a tetőfokára hágott, ezáltal megint felkapta a divat a híresség jellegzetes hajviseletét.

hirdetés

Pamela Anderson a Baywatch című sorozatnak köszönheti a sikerét, a széria a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb műsora volt. Milliók nézték a tévéképernyőn keresztül, ahogyan a piros dresszbe öltözött vízimentők megmentik a bajba jutott strandolók életét. Pamela 1992-ben tűnt fel a sorozatban, és öt éven keresztül alakította C. J. Parkert.

Bár a színészi karrierjén nem sokat lendített a sorozat hatalmas sikere, attól fogva mégis ikonként, szexszimbólumként tekintettek rá az emberek. Hidrogénszőke hajával, telt kebleivel és napbarnított, formás alakjával kissé kilógott az akkori színésznők táborából, nem is igen tudott túllépni a szexi vízimentő karakterénél. A hirtelenszőke frizura idővel a védjegyévé vált, pont, mint a jellegzetes Pamela-konty, melyet gyakran viselt azokban az időkben.

Pamela Anderson frizurája még mindig formálja a divatot

Az 54 éves híresség máig megmaradt a hosszú, szőke hajnál, melyet ugyanúgy lépcsőzetes fazonnal visel. A kilencvenes években ugyanezt a réteges formát variálta, néha frufruval, olykor pedig lágy hullámokkal megspékelve. Ritkán fogta össze a tincseit, de amikor megtette, többnyire ezzel a laza konttyal láthattuk, ami kissé hanyag, mégis roppant sikkes, nőies hatást keltett.

 

A Pamela-konty körüli őrület nem olyan rég lángolt fel ismét, ami főként a nosztalgikus divatirányzatoknak köszönhető, illetve a Pam és Tommy című sorozatnak. A szériában ugyanis előkerültek a színésznő népszerű összeállításai, frizurái, így a nők egy újabb generációja fedezte fel Pamela Anderson sajátos sikkjét.

Fellendült népszerűsége a divatra is hatással volt, így egyre többen készítik el Pamela ikonikusnak számító hajviseletét. A retró láz magával hozta a múltból a dús hatású frizurák trendjét, ami a kilencvenes évekre különösen jellemző volt. Újra hódít a tupír, de nem kell vele annyira túlzásba esni. Egy sokkal finomabb, visszafogottabb verziója hódít éppen, ami épp csak megemeli a hajtöveket. A nagy loknikkal felturbózott bob stílus szintén népszerű idén, de már nem csak az ondolált tincsek, hanem a réteges vágástechnikák is megdobják a volument.

Így készítsd el

A tupírozás a Pamela-haj egyik alapja, illetve az sem árt, ha a tincsek nem egyforma hosszúságúra vannak levágva. A híresség haját mindig lágy loknikkal dúsítva tűzték fel, ezért nulladik lépésként egy nagyobb sütővassal hullámosítsd be a tincseket. Elsőként válaszd le az arc melletti rövidebb tincseket, a többiből pedig készíts egy szoros copfot. Ha ezzel végeztél, jöhet a tupír, majd elkezdheted feltűzni a hajgumi köré a laza fürtöket, méghozzá körkörös mozdulatokkal.

 

Amint ennek a lépésnek a végére értél, előkerülhet a sütővas, és a kimaradt részeket ismét göndörítheted. A tupírfésűt se tedd el, az arc melletti tincseket sem árt egy kicsit felturbózni. A helyes technikát könnyedén elsajátíthatod a videóból.

Ha Pamela Anderson frizuráját szeretnéd utánozni, akkor nem kell túlzásba esni. A kisebb konty és az arc mellett finoman kihúzott tincsek ugyanúgy hozzák a nosztalgikus érzést. Egyik nagy előnye ennek a hajviseletnek, hogy nem kell precízen pontosnak lennie. Pár kilógó, kusza tincs csak még mutatósabbá teszi a végeredményt.

 

Kiemelt kép: Jeff Kravitz, Michael Ochs Archives / Getty Images. 

Képek a cikkben: Michael Ochs Archives, NBC / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés