Szinte mindenkivel megtörtént már, hogy a kedvenc púdere vagy pirosítója leesett, és bár a borításnak nem lett semmi baja, a termék belül mégis darabjaira hullott. Ezekre a kellemetlen balesetekre viszont, van egy jó megoldás, amivel az összetört smink ismét használható lesz.

hirdetés

A legtöbb kozmetikum nem olcsó, a valóban minőségi darabok pedig kifejezetten drágának számítanak. Persze, mivel általában jól pigmentáltak, sokáig használhatóak, ezért megérik a befektetést, kivéve, ha egy véletlen baleset folytán összetörnek. Ilyenkor a legtöbb nő megpróbálja a terméket tovább használni, de mivel porzik, ezért előbb vagy utóbb a kukában végzi. Ilyenkor pedig jöhet az újabb púder vagy pirosító megvásárlása.

Így javítható az összetört smink

Erre a problémára nyújt jó megoldást ez a videó, amely megmutatja, hogy miként lehet a por állagú sminkeket ismét használhatóvá tenni. Ehhez csak kevés gyógyszertári alkoholra, kanálra, késre és papírtörlőre lesz szükséged.

Ha szerencsés voltál, akkor csupán a doboz tartalma tört össze, de, ha a műanyag is megsérült, akkor használhatsz bármilyen tégelyt a helyettesítésére.

Elsőként is a kanállal óvatosan minél kisebbre törd össze a nagyobb darabokban lévő terméket, majd adj hozzá egy kevés alkoholt. Nem kell belőle sok: a nagyobb púderekhez nagyjából másfél teáskanálnyit érdemes hozzáadni. Óvatosan kevergesd addig, amíg paszta állagú nem lesz. Ezt követően az ujjaid vagy kés segítségével kezd el szépen lenyomkodni, hogy ne legyen göröngyös a felülete. Helyezd rá a papírtörlőt, és a kezeiddel, vagy egy másik üveg segítségével nyomd le, majd hagyd egy éjszakán keresztül megszáradni. És már használhatod is újra a kedvenc sminked.

Egyes termékek esetén működhet alkohol nélkül, ilyenkor elég teljesen összetörni a kés segítségével, majd alaposan összenyomkodni. Megpróbálhatod ezt is, de ha alkoholt adsz hozzá, akkor biztosan tartósabb lesz a végeredmény.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés