Hiába kened naponta a bőrödet hidratáló krémmel, mégis kiszárad? Ez valószínűleg az egyik gyakori összetevő, az alkohol számlájára írható.

Ez a legtöbb arclemosóban, krémben és testápolóban megtalálható, de nem minden fajtája szárít, ezért jó tisztában lenned vele, mit kell keresned a címkén.

Az alkohol fajtái

Mielőtt megveszel egy kozmetikumot, alaposan böngészd át az összetevőket, és ha gyakran kiszárad a bőröd, hagyd a polcon az olyan termékeket, amelyek csomagolásán az alcohol, az ethyl alcohol vagy az ethanol szó szerepel. Dr. Jessica Weiser, a New York-i Bőrgyógyászok Egyesületének tagja elmondta a stylecaster.com-nak, miért veszélyesek az ilyen kozmetikumok.

„Az alkohol rövid láncú molekulái erősen szárítják, marják, és durvává teszik a bőrt, és eltávolítják róla a természetes olajokat is. Így még a zsíros bőr számára is károsak, mert a természetes olajok hiányában a bőr még több faggyút termel majd, hogy pótolja a hiányt, vagyis éppen az ellenkezője történik annak, amit szeretnénk.”

Mit használj helyette?

A doktornő szerint érdemes olyan termékeket választani, amelyekben úgynevezett zsíros alkohol található, mert ez ártalmatlan a bőrre nézve, sőt, remekül hidratál. Ezeket cetyl alcohol, cetearyl alcohol és stearyl alcohol néven tüntetik fel az összetevők között.

  • Megosztás:
hirdetés