Az ünnepi szezonhoz szinte hozzátartozik a csillogó, karácsonyi manikűr. Ám, ha nem szereted a túlságosan feltűnő körmöket, akkor mutatunk pár ötletet, amelyek otthon is elkészíthetőek.

hirdetés

Mutatós karácsonyi manikűr egyszerűen

Elérkeztünk az adventi időszak azon napjaihoz, amikor hirtelen felgyorsul minden, és a várakozás átcsap lázas készülődésbe. Akik ügyesen osztják be az idejüket, és nem vesznek el az ajándékvásárlás, takarítás, és kajabeszerzés Bermuda-háromszögében,  esetleg már a dekorációval is jó előre elkészülnek, azok jutalma, hogy van idejük kigondolni és összeügyeskedni az ünnepi manikűrjüket.

Sokan feltűnő körmöket szoktak csináltatni az ünnepi szezonban, amelyeket valamiféle cikornyás karácsonyi minta díszít. Bár ezek igazán mutatósak, kézügyesség nélkül nem érdemes nekifutni a kidekorálásuknak, mert nagy eséllyel csak csalódás lesz a vége. Ám bonyolult körömfestési technikák nélkül éppúgy lehetséges az ünnepi ragyogás, hiszen az egyszerűbb manikűröket te is megalkothatod.

A piros szín hozzátartozik az ünnepi szezonhoz, ha pedig arannyal díszíted, akkor biztosan meghozza a kedved a készülődéshez. Igazán könnyedén összerittyenthető ez a manikűr, hiszen csak le kell festeni a körmöket pirossal, majd tetszőlegesen elhelyezni az aranyblokkokat.

A különféle díszítőelemeket is érdemes bevetni, ezek a kis csillagok például remekül feldobják az egyszerű körmöket.

A nude színek szerelmeseinek karácsonykor sem kell mellőzniük a kedvenc árnyalatukat. Arany- vagy ezüstszínnel kombinálva, igazán ünnepi lesz a végeredmény.

Ha rendelkezel kellő kézügyességgel, és nem remegős fajta a kacsód, akkor otthon is megpróbálkozhatsz a hópihe megfestésével. Viszonylag egyszerű minta, és bármelyik színen jól mutat.

Sok üzletben megtalálhatóak a matricák, amelyek látványossá teszik még a legegyszerűbb manikűrt is. Ilyenkor elegendő egy színnel lefesteni a körmöket, majd felragasztani a matricát, és utána az egészet fedőlakkal fixálni. Így biztosan tartós lesz a végeredmény.

Ez a manikűr is nagyon egyszerűen elkészíthető, hiszen csak piros, zöld, és fehér csillogó lakkra van hozzá szükség. Gyorsan összedobható, nem igényel nagy technikai manővereket, ám mégis tekintetrabló lesz a végeredmény.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés