Az olajzöld szemsmink már a kilencvenes években is oltári nagy divat volt, de népszerűsége ellenére, mindig kihívást jelentett a kezdő sminkesek számára. Ám érdemes ellesni a fortélyait, mert ha jól kerül fel, esze ágában sincs kifejteni öregítő hatását, ráadásul most ismét megjelent a szépségtrendekben. 30 felett sem tilos ez az árnyalat!

Bár az olajzöld szemsmink évről évre visszatér a divatba, megoszlanak a vélemények arról, hogy hány éves korig ildomos viselni. Mivel nem az üde, és nem is az életteli színtartományból válogatja árnyalatait, sokan öregítő sminknek tartják, pedig van egy verhetetlen előnye, hogy gyönyörűen kiemeli a kék, a zöld, és a mézbarna szemeket.

Az olajzöld tónusok valóban képesek arra, hogy fáradttá, fakóvá tegyék a megjelenést, de, ha sminkbe kerülnek bele, ügyes színkeveréssel és néhány trükkel kivédhetők a buktatói.

Olajzöld szemsmink 30 felett: így lesz igézően nőies

A szemkörnyék alapozása kiemelten fontos ennél a sminknél. Arra törekedj, hogy egységes bőrtónust érj el, pirosas és sötét foltok nélkül, a belső szemzug pedig ragyogó, világos fényt kaphat. Ezáltal nagyobb hangsúly kerül a szem íriszére, melynek különféle fényhatásokkal felerősítheted a színét.

Az olajzöld szemsminket többféle árnyalatból keverd ki, melyeket lehetőleg selyem- vagy vízfényű pigmentek alkossák. A matt, egyszínű szemhéjfestés, mely nem tartalmaz finom átmeneteket, túlságosan erőteljessé, markánssá teszi a sminket, ami nem szerencsés, ha olajzöld szemhéjpúderrel dolgozol.

Kerüld a fakó kórházi zöld, és a méregzöldbe hajló árnyalatokat, inkább maradj az ékkövek ragyogására emlékeztető, olajos színátmeneteknél. Ha nem petyhüdt a szemhéjad, bátran választhatsz krémes állagú szemfestékeket, melyek ecsettel könnyen eldolgozhatóak a primerrel lealapozott bőrfelületen. Egy világosabb olajzöld tónussal kezdd a sminkelést, amit a mozgó részig vigyél fel lendületes, határozott mozdulatokkal.

 

Fontos, hogy ne érjen le a belső szemzugokig a szemfesték, máskülönben szomorúvá válik a tekintet. Fekete helyett, a szemsminkkel harmonizáló, sötétzöld szemceruzával rajzold meg a szemkontúrokat, amit ecsettel maszatolj el egy picit, hogy ne legyen túl szigorú.

Ha kész a réteges szemsmink, a szemkörnyékre még jöhet egy kis korrektor, majd a szemhéj mozgó vonalára rakd fel az árnyékot. A sminkelést a szemöldök formára fésülésével, és a szempillák spirálozásával fejezd be. Ha ragyogó tónusokból áll az olajzöld szemsmink, az öregítő hatás elmarad.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés