A Seven Sekina február 16-án mutatta be sajtónyilvánosság előtt az ehető, iható, bőrre felvihető termékét, melynek egyetlen tiszta, természetes összetevője az óceáni gyöngypor.

hirdetés

Az ázsiai kultúrában már évezredek óta használják az óceáni igazgyöngy finom őrleményét, amely belsőleg alkalmazva értékes ásványi anyagokkal és aminosavakkal tölti fel a szervezetet, emellett gyulladáscsökkentő, vitalizáló, stresszoldó erőt tulajdonítanak neki, avagy nemcsak a haj, a bőr és a köröm szépségét, hanem a test kiegyensúlyozott működését szintúgy támogatja.

A magyar Seven Sekina márka létrejöttét is egy ázsiai utazás, egy tradicionális keleti spa inspirálta. Bár a gyöngypor bőrfiatalító, revitalizáló tulajdonságai eddig sem voltak ismeretlenek a szépségiparban, az S7 Óceáni Gyöngypor egy olyan termék, amit magyar szakértők fejlesztettek tovább a sós vízi igazgyöngy legfinomabb őrleményének felhasználásával.

 

A termékbemutatón a márka nagykövetei, dr. Pónyai Katinka, a Dermart Buda magánrendelő vezetőorvosa, bőr- és nemi gyógyász, kozmetológus szakorvos és klinikofarmakológus, valamint dr. Magyar Mátyás ortopéd-traumatológus, a Fájdalom Ambulancia alapítója és vezetőorvosa beszélgettek a különlegesen sokoldalú gyöngypor legfontosabb élettani hatásairól és felhasználási területeiről.

– Nagy potenciál van az igazgyöngy külső és belső alkalmazásában, mint bőrápoló és általános egészségfenntartó kezelés. Az ősi holisztikus gyógyítás még rengeteg meglepetést tartogat a modern orvoslás számára – fogalmazott dr. Pónyai Katinka.

Az óceáni igazgyöngy külső és belső hatásai: bemutatkozik a Seven Sekina terméke

A prémium minőségű óceáni gyöngypor főként kalciumot, magnéziumot, szelént tartalmaz, emellett az egyik legfontosabb hatóanyaga a konchiolin nevezetű fehérje, amely ösztönzi a szervezet kollagéntermelését, illetve segíti a kollagén hasznosulását.

A 100%-ban tiszta és természetes igazgyöngyőrlemény ételbe, italba keverve is fogyasztható, például remek kiegészítője lehet egészséges turmixoknak, de mandula- vagy zabitalban, illetve forró teában éppúgy feloldható.

Mindennapi bevitel mellett csökkenti a stressz ártalmas hatásait, segíti a regenerálódást, illetve javítja az ellenálló képességet. Gyulladáscsökkentő, bőrfiatalító ereje külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt megmutatkozik. A gyöngyporból arcpakolás is készíthető, mézzel, joghurttal keverve feszesebb, tisztább, üdébb bőrképet eredményez.

 

Egyszerűen az éjszakai krémbe is belekeverhető, így alvás közben megnyugtatja a bőrt és szabályozza faggyútermelését. Sőt, az S7 Óceáni Gyöngypor a sminkelés során úgyszintén hasznosítható, a finom porszemcsék úgy működnek, mint az ásványi porpúderek, ezért a márka utolsó lépésként ajánlja a felvitelét. Finomítja a bőrképet, emellett csökkenti annak zsírosodását, fényességét.

Az S7 Óceáni Gyöngypor mellett megjelent egy Beauty és Body kollekció is. A Beauty termékekben a gyöngyport a német Gelita cég által kifejlesztett és szabadalmaztatott bioaktív Verisol® kollagénpeptiddel és vitaminokkal egészítették ki, amelyek a bőr, a haj és a köröm egészségét támogatják.

A Body kollekciónál hasonlóan jártak el, ott azonban a négy különböző termékbe négyféle szabadalmaztatott bioaktív kollagénpeptid került, amelyek egyenként más-más területen fejtik ki hatásukat: a Tendoforte® az ínszalagok, a Fortigel® az ízületi porcok, a Fortibone® a csontok, a Bodybalance® a vázizomzat egészségéért felelnek.

A márka nagykövete és szaktanácsadója, dr. Magyar Mátyás szerint a sportolók számára is rendkívül hasznos a gyöngyportartalmú Body termékcsalád, hiszen jelentősen segíti a megfelelő mennyiségű kollagén beépülését az inakba, az ízületekbe, a csontokba és az izmokba.

Forrás és képek: Seven Sekina.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés