Natalia Dyer a Stranger Things című sorozat Nancy Wheelerjeként vált ismertté, és minden alkalommal csodásan ragyog a kamerák előtt. Az üde külső rengeteg háttérmunkát rejt magában, a gyönyörű színésznő ugyanis igencsak nagy figyelmet fordít a tudatos bőrápolásra. Rendszerint érzékeny bőréhez passzoló kozmetikumokat választ, így igyekszik kiküszöbölni a zavaró problémákat.

hirdetés

Natalia Dyer pontosan ismeri az érzékeny bőr ápolásának trükkjeit

A szimpla hétköznapokon sem egyszerű az érzékeny bőr megfelelő, tudatos ápolása, Natalia Dyer pedig színészként különösen nehéz helyzetben van. A kamerák előtt több réteg sminkben kell tökéletes alakítást nyújtani, a hosszú forgatási napok pedig aligha tesznek jót a bőrnek. Számos esetben még azok is megsínylik, hogy állandóan vastag makeupban vannak, akiknek egyébként semmiféle bőrproblémája nincs.

Natalia Dyer pattanásra hajlamos bőrét eleinte több dologgal ápolta, majd bevetette az aranyat érő trükköt: felhagyott mindennel, amit korábban csinált. Érzékeny bőr esetén minél több termék, összetevő kerül a hámrétegre, annál nagyobb eséllyel reagál irritációval vagy pirosodással. Ő is tudta, hogy a legegyszerűbb megoldás, ha egyszerű, ám annál hatékonyabb bőrápolási rutint épít fel.

Korábban sokat kísérletezett házi készítésű joghurtos, mézes, kurkumás maszkokkal is, azonban az érzékeny bőr a konyhai összetevőkre igencsak kényesen reagálhat. Mára elhagyta ezt a szokását, csak és kizárólag a jól bevált termékeket keni fel az arcbőrére.

 

A szépségápolási kencéket alaposan leredukálta

Nagyon figyel a megfelelő lemosásra, tisztításra. Ezután olyan krémet használ, amely antioxidánsokban rendkívül gazdag, segít megelőzni a ráncok megjelenését, elmélyülését, valamint hozzájárul a bőr védekezőképességének javításához. A hidratálásról sem feledkezik meg, azonban kizárólag olyan kencéket vet be, amelyek gyengéden, kíméletesen töltik fel a hámréteget.

Előfordul, hogy bőrpírt és irritációt tapasztal, ilyenkor rendszerint kedvenc csodaszerét alkalmazza, ami enyhíti a tüneteket. Fontos olyan összetevőket bevetni, amelyek hatékonyan csökkentik az intenzív reakciót, a pirosságot és a viszketést. Az, hogy egy kozmetikai termékre rá van írva, hogy „érzékeny bőrre ajánlott”, nem elegendő bizonyíték. Minden esetben érdemes átböngészni az összetevőket, hiszen egyénenként eltérő, hogy kinél mi váltja ki a problémákat.

Az alapvető hármasból kettőnél – a lemosó és a hidratáló használata mellett – már ott a pipa, jöhet a harmadik szupersztár, ami a legalapvetőbb rutinból sem mellőzhető. Natalia Dyer ötvenfaktoros fényvédőt ken az arcára, illetve a szemkörnyéki területeket éppúgy ápolja. Ez mind-mind megelőzés szempontjából fontos, valamint rendkívül frissé és üdévé varázsolja a megjelenést.

A készülődés során alaposan átmasszírozza az arcát. A folyamat csupán pár mozdulatba kerül, ám elképesztően felpezsdíti a mikrokeringést, ezzel elősegíti a méregtelenítést, és a ráncok megjelenése ellen is küzd. Remekül kiegészíti a különböző hatóanyagok és szérumok hatását.

 

Ha épp nem forgat, ritkábban visel sminket

A Stranger Things című sorozat Nancy-je a Vogue-nak árulta el, mely szépségpraktikák váltak be nála. Natalia korábban mindenféle sminket viselt, egyáltalán nem kímélte a bőrét, mára azonban ezt a rutint is minimálisra redukálta. Mivel a forgatási napokon rendszerint vastag sminkben kell lennie, munkaidőn kívül igencsak ritkán tesz fel bármiféle makeupot. Néha azonban kivételt tesz, ám ilyenkor sem esik túlzásba. Első lépésként primert ken az arcbőrére, ami a tartós és természetes eredményhez nélkülözhetetlen.

 

Ezután alapozóval egységesíti a bőrét, ám bevet egy apró trükköt, amit a Stranger Things sminkesétől lesett el. A kencébe egy kevés arcolajat kever, amitől sokkal krémesebb, kenhetőbb és finomabb lesz a textúra, ráadásul hidratálja és gyönyörűvé varázsolja a bőrfelszínt.

Ezután egy kevés korrektorral fedi el bőrhibáit, majd formázza a szemöldökét, hogy kiemelje a tekintetét, amihez egy kevés szempillaspirállal is hozzájárul. Minimális pirosítóval éri el, hogy a bőre ne keltsen sápadt, fakó hatást.

Nagyon fontos, hogy ugyanaz a szabály vonatkozik a sminktermékekre, mint a bőrápolási kozmetikumokra. Minél több kence kerül fel a bőrre, annál nagyobb eséllyel reagál érzékenyen. Éppen ezért érdemes csak a legfontosabb, alapvető dolgokat használni egy hétköznapi makeup esetén.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Képek a cikkben: Carlos Alvarez/Getty Images for Netflix/Rodin Eckenroth/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés