A szép, hosszú, dús szempillák kiemelik, és igézővé varázsolják a tekintetet, ám nem mindenki születik seprűs szálakkal.

Nem véletlen, hogy komoly kereslet van a 3D-s hosszabbításra és a különböző növesztő szérumokra, melyek csodát ígérnek. Pedig a szupermodell, Gigi Hadid sminkese, Erin Parsons szerint házilag is elérhető a műszempillához hasonló hatás, ha az ember megfelelően sminkel. Az Elle.com-nak el is árulta, hogyan.

Göndöríts és fésülj!

Parsons szerint mindig érdemes szempilla-göndörítőt használni, mert a legtöbb spirál lehúzza a pillákat. Ahhoz, hogy a festék súlya ne egyenesítse ki a szálakat, első lépésben göndöríteni kell, ezt követően pedig szempillafésűvel elválasztani a szálakat, hogy szépen szétterüljenek, és ne csomósodjanak össze a festés során.

 

A türelem hosszú pillákat terem

Miután felvitted az első réteg szempillaspirált, várd meg, míg teljesen megszárad a festék, és csak ezután add hozzá a második réteget. Ha még több adaggal dolgozol, a többi között is várd ki a száradási időt: máskülönben az anyag összeragad, az ecsethez tapad, és minden mozdulattal lehúzol a szálakról egy kicsit. Ráadásul nem lesz szép a végeredmény, mert a szempillád is összeáll.

Hagyd az alsó szempillákat!

Erin Parsons bevált trükkje, hogy kizárólag a felső szempillákat spirálozza, az alsóra legfeljebb egyetlen leheletvékony réteget visz fel, de ezt is csak nagyon ritkán. Ezt azzal magyarázza, hogy míg a felső, hosszabb pillák kiemelése kinyitja a tekintetet, addig az alsóké lehúzza a szemet, és még a szem körüli ráncokat is kiemeli, elmélyíti. Ha mégis úgy döntesz, hogy műszempillát is viselsz, a sminkes azt javasolja, hogy azt csak az egész spirálozási procedúra után ragaszd fel, így észrevétlen marad.

  • Megosztás:
hirdetés