A fekete vagy fehér mitesszerek elszaporodása az arcbőrön az emberek többségét érinti, állandó bosszúságot okozva, hiszen nem könnyű tőlük megszabadulni. Otthon nyomkodni nem érdemes, hiszen egyrészt véget nem érő feladat, másrészt, ha nem jól csináljuk könnyen gyulladt pattanásokhoz vezethet.

Mitesszereltávolító maszk tojásfehérjével

Mivel most a legtöbb kozmetikai procedúrát otthonról kell megoldani, a mitesszerek eltávolítására is mutatunk egy, a puszta nyomkodásnál hatásosabb módszert. Ehhez nem kell más, mint egy-két tojásfehérje, amit alaposan verj fel.

Érdemes előzetesen egy meleg vizes törölközőt az arcra helyezni, hogy kitáguljanak a pórusok, majd egy tiszta ecset segítségével oszlasd el az arc mitesszeres területein- vagy az egész arcon akár- a fehérjét. Néhány, megfelelő méretűre vágott papírtörlőt, zsebkendőt vagy szalvétát helyezz a bekent részekre, ezután jöhet az újabb adag tojásfehérje.

Miután az egész megszáradt- 10-15 perc múlva-, óvatosan, felfelé irányuló mozdulatokkal kezdd el lehúzni a maszkot, és figyeld, milyen szuperül kipucolja a pórusokat. Tojásfehérjéből mitesszereltávolító maszkot készíteni nemcsak rém egyszerű és hatásos, de még a bőrt is ápolja.

A fehérje tele van kollagénnel, antioxidáns-, vírus- és baktériumölő tulajdonságú fehérjékkel, nem mellesleg nagy része vízből áll, így hidratálja, feszesíti is az arcot. Sok B2-vitamin, valamint a bőr számára hasznos tápanyagot tartalmaz, így érdemes minél többször bevetni az arcápolásban.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés