A mitesszerek jelenléte nagyon zavaró tud lenni, és nem kevés ember életét keserítik meg. Elsősorban az orr, az orca, az áll és a homlok környékén található a legtöbb, megszabadulni tőlük pedig nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Mitesszereltávolító maszk rózsaszín agyaggal

A mitesszer nem más, mint faggyú és elhalt hámréteg keveréke, ami mérete miatt nem képes a pórusokon át távozni a bőrből. Megreked, látható, tág pórusokat hagyva a bőr felszínén. Általában a túlzott faggyútermelés okozza, így a probléma az olajos bőrűeket érinti elsősorban.

Elsőként tehát a faggyútermelés szabályozása a cél, illetve a száraz hámsejtek eltávolítása. Mindkét feladat remekül orvosolható rózsaszín agyaggal, ami a következő mitesszereltávolító maszk egyetlen alapanyaga. Egy teáskanál agyaghoz keverj annyi vizet, hogy sűrű, de jól kenhető masszát kapj. Vidd fel a mitesszeres területre, vagy akár az egész arcodra, és hagyd rajta, amíg megszárad, majd langyos vízzel mosd le.

A rózsaszín agyag nagyon kíméletes, mattító hatása ellenére nem szárítja ki a bőrt. Fokozza a vérkeringést, eltávolítja a száraz, elhalt bőrdarabkákat és szinte magához vonzza a szennyeződéseket. Gyengéd hámlasztó tulajdonsága révén elősegíti a bőrmegújulást, puha, üde bőrt hagyva maga után. Ráadásul tele van ásványi anyaggal, így duplán jó a bőrnek. Alkalmazd hetente két-három alkalommal ezt a maszkot, amitől garantáltan újjászületik a bőr.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés