Szerencsére már nem feltétlenül kell kés alá feküdnie az embernek, ha szeretne a bőrének minőségén javítani, hiszen egyre több szépészeti beavatkozás kínál fájdalommentes, gyors és szikét nélkülöző megoldásokat. Egyik közülük a mikroáramos arclifting, ami sokrétűen alkalmazható a bőr megszépítésében.

Mit tud a mikroáramos arclifting?

Bio arclifting néven is ismert, hiszen a módszer, amivel dolgozik, nagyon közel áll a szervezet saját önregenerálódási folyamataihoz. Az idő múlásával az izmok meggyengülnek, amitől a bőrszövetek megereszkednek. Ennek hatására a test elveszti kontúrjait és petyhüdtté válik.

Ez a folyamat különösen az arc és a nyak részén számottevő, amin a mikroáramos arclifting alkalmazásával enyhíthetünk. Lényege, hogy alacsony frekvenciájú mikroáramot juttat a bőr alatti szövetekbe, ami nagyon hasonló a szervezet saját mikroáramához. Ennek a sejtregenerálódásban van szerepe, ami egyre kevésbé aktív, ahogy az ember öregszik.

Az eljárás tulajdonképpen úgy működik, mint egy arctorna, ami a vér- és nyirokkeringés serkentésével hozzájárul az elasztin- és kollagénsejtek regenerálódásához. Ezen kívül növeli az ATP nevű nukletoid számát, ami nagyon fontos szerepet tölt be a sejtlégzésben.

A kezelés ideje alatt különböző fényeket alkalmaznak, attól függően, hogy milyen bőrproblémán hivatott segíteni. Nagyon hatásos izomtónusjavító, így feszesíti a bőrt, a ráncokat pedig kisimítja. Az arcon kívül a szemöldök és a nyak területén is látványos eredményt ad.

Nemcsak az öregedés jeleinek csökkentésére, hanem hegesedés, pigmentáció, szem alatti karikák, püffedtség, táskák ellen úgyszintén hatásos, sőt még a pattanásos bőrre is jótékonyan hat, az aknét kiváltó baktériumok elpusztításával. Összehúzza a pórusokat és az ereket, ami egységesebb bőrfelszínt eredményez.

Tudnivalók a kezelésről

A kezelés fájdalommentes, csupán enyhe bizsergető érzés tapasztalható. Körülbelül 30-40 perc egy alkalom, ami kúraszerűen alkalmazva heti 1-2-szer ajánlott. Az ára szalononként változó, de nagyjából 10 000 forint egy arclifting.

Minden kezelést egy konzultáció előz meg, aminek során megállapítja az orvos, hogy alkalmas-e az egyén a beavatkozásra. Terhesség, bizonyos gyógyszerek szedése, fertőző bőrbetegségek, nyílt seb és gyulladt bőr esetében nem javasolt. Mellékhatásokkal nem jár, esetleg enyhe bőrpír léphet fel, de a napi tevékenységek végzését nem befolyásolja. Közvetlenül a kezelés után kérhető nyugtató arcpakolás, ami megszünteti a kis pirosságot.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés