A tavaszi időszakban a finomabb, lágyabb sminkek kerülnek előtérbe, az üde megjelenés mellett azonban egy merész szépségtrend bukkant fel idén. A mob wife stílus a sminkek, a frizurák és a manikűrök terén is népszerű.

hirdetés

Merész szépségtrend tarol a szezonban

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a csendes luxust egy sokkal merészebb, karakteresebb trend váltja idén, s úgy tűnik, hogy a sikkes maffiafeleség-stílus nem csupán az öltözködést alakította át, a szépségtrendek között éppúgy felbukkant.

Az elmúlt években abszolút a letisztult, visszafogott megjelenés felé húzott a divat, ami a tavaszi szezonban különösen előtérbe került, hiszen ilyenkor a többség a könnyed, finom sminkeket részesíti előnyben. Ez nem is meglepő, mert ahogy éledezik a természet, mindenki friss és üde kisugárzásra vágyik, amihez a már-már áttetsző smink és a naturális külső abszolút hozzájárul.

Az idei év azonban hatalmas változást hozott az utcai divatban, a merész stílus pedig a szépségtrendeket sem kerülte el. A mob wife, vagyis maffiózófeleség-küllem futótűzként terjedt az interneten, s egyre többen vállalják be az ütős sminkeket és a retró, mégis határozott kisugárzást kölcsönző frizurákat.

 

Dögös smink, magabiztos külső

A maffiastílusú ruhák mellé ütős smink dukál, a mob wife trend nem nélkülözi az eleganciát és a merészséget sem, egybegyúrja a dögös küllemet a kimért sikkel. A makeup is abszolút ezt a vonalat hozza. Nem kell finomkodni a szemhéjtussal és a rúzsokkal sem, ahogy a seprűpillák szintén alapkövetelményei a maffiózófeleség stílusára hajazó megjelenésének.

A füstös szemeket fel lehet dobni egy kis csillogással, az ajkakon sem kötelező a matt hatás. Az összkép letisztult, mégis dögös és elképesztően nőies. Az elegancia kerül előtérbe, miközben a látványos árnyalatok és a sötét, füstös szemek és merész tusvonalak dominálnak a sminkben.

A frizura klasszikus retró

A frizura igazi retró hatást eredményez, a szépségtrend egyértelműen a maffiafeleségek stílusára alapoz. Látványos loknik, dús és tökéletesen belőtt tincsek, de a különböző hajdíszek is simán beleférnek a megjelenésbe.

A körkefés beszárítás már-már nélkülözhetetlen az igazi mob wife küllemhez, ha összefogod a hajad, akkor nagy fülbevalókkal és merész, dögös hajdíszekkel kell ellensúlyozni a hatalmas hullámok hiányát. Amennyiben összefognád a frizurádat, hosszú frufruval érdemes sikkesebbé tenni az eredményt.

A manikűr sem maradhat ki a trendből

A szépségtrendek között a manikűrök is megjelennek, pedig sokan ezt az apró részletet abszolút kihagyják a sorból. A mob wife trend azonban nem finomkodik, a vörös körmök nélkül nem lenne teljes az összkép. Sokan bevállalják a hosszú műkörmöket, de rövidebb fazonban is ütős lehet az eredmény.

Ha vörös rúzzsal és látványos szemhéjtussal kombinálod, valamint bevetsz néhány extrémebb, akár állatmintás darabot, garantáltan jó úton haladsz ahhoz, hogy megjelenítsd a maffiózófeleség-stílus esszenciáját!

Kiemelt kép és cikkfotó: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés