Mindenki imádta Meghan Markle természetesen ragyogó, szeplőit hangsúlyozó esküvői sminkjét, és azóta egyértelműen középpontba került a smink megálmodója. Ő nem más, mint Daniel Martin amerikai sminkmester, aki már régóta jó barátságban van az újdonsült hercegnővel.

hirdetés

Daniel egy M.A.C. stand sminkeseként kezdte még a ’90-es években, és azóta egyre csak ível felfelé a karrierje. Jobb ember nem is készíthette volna a hercegnő sminkjét, ugyanis a természetes szépséget hangsúlyozó, leheletfinom sminket részesíti előnyben a nehéz, matt finish-sel szemben. Ez tökéletesen passzol Meghan stílusához és a hercegnői élet szabályaihoz.

Az utóbbi időben nagy az érdeklődés Daniel iránt, és mindenki azt szeretné tudni, milyen tippjei vannak a természetesen ragyogó smink eléréséhez. Ő pedig nem tartotta magában, inkább megosztotta a világgal. Szerencsére!

Mindig tudd, hova készülsz!

Az első és legfontosabb, hogy tudd, hova viseled a sminket. Ugyanis a fényviszonyok mindenhol mások, így a smink is másképp fog majd kinézni, mint akkor, amikor elindulsz otthonról. Sőt, azt is figyelembe kell venni, van-e lehetőség felfrissíteni a sminket, ugyanis a vastag réteg sokkal látványosabban kopik meg.

Hidratálás

Ha van rá idő, érdemes radírozással indítani, ez remekül kiegyenlíti a bőrszínt, és felfrissíti a bőrt. Ezután jöhet egy hidratáló tonik, majd hialuronsavat és más, vízmegkötő összetevőket tartalmazó szérum. Daniel tippje, hogy a termék összetevői között a víznek – aqua – mindig az elején kell szerepelnie. Nem szereti keverni az olajos és vizes bázisú termékeket, és a kettő közül utóbbit részesíti előnyben. Azt mondja, együttes alkalmazásukkal nem szívódik be elég jól az adott termék, és a smink sem fog szépen mutatni.

Alapozás

Először is, fontos a megfelelő árnyalat kiválasztása, amihez adott is egy szokatlan tippet. Lehetőség szerint a hasadhoz vagy a mellkasodhoz passzítsd az alapozót. Utóbbi általában pirosabb az arcnál, így ennek kiegyenlítése a fő feladat. Kézzel vagy ecsettel vidd fel a terméket, amit az orrtól indítva dolgozz kifelé. Így sokall természetesebb, ragyogóbb és élettel telibb lesz a smink. Ezután jöhet a korrektor, de csak ott, ahol szükséges!

Visszafogott csillogás

Sminkes létére Daniel egyáltalán nem szereti a highlightert, más módszerre esküszik. Fogj egy ajakbalzsamot, és azt ütögesd bele az arccsontodba. Ez a trükk szépen kiemeli a képeken az arcot, míg a púderrel felvitt termék túl metálosan, élénken csillogónak hathat. De nem kell elkeseredni, erre is van tippje. Ha por állagú highlightert használsz, egy nagyobb szemhéjpúderecsettel vidd fel, így sokkal természetesebb lesz a hatás. Az arc fényét tovább növelheted azzal is, ha a pirosítót az alapozó előtt viszed fel.

Igéző tekintet

Ha az a típus vagy, aki minden sminkelésnél macskaszemet rajzol, örülni fogsz a következő tippnek. Először spirálozd ki a szemed, majd utána rajzold meg ceruzával a tusvonalat. Így sokkal jobban látod majd, hova kell a töltés. Ha nem elég intenzív a szín, fogj egy ferde ecsetet, és mártsd bele szempillaspirálba. Így sokkal tartósabbá is teheted a sminket. Daniel egyébként ehhez a lépéshez festőecsetet használ, hiszen azzal sokkal precízebben tud dolgozni. Igény szerint tehetsz fel műszempillát is, de ne rakd fel egyben az egészet. Vágd három részre, és a leghosszabbat tedd középre. Daniel nem javasolja a műszempilla göndörítését sem, mert úgy túl drámai lesz a hatás.

Képek: Getty Images/Samir Hussein, John Parra.

  • Megosztás:
hirdetés